Lösemi, Lenfoma, Multipl Myelom, Miyelodisplastik Sendrom, Kronik Myeloproliferatif Hastalıklar (Polistemia Vera, Esansiyel Trombositemi, Primer Myelofibrozis), Hemoglobinopatiler, kanama bozuklukları gibi hastalıkların yönetimi, kemik iliği nakli konusunda bilgi ve yönlendirme hastanede yapılacak.

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fatih Doğan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, il dışına sevkleri sonlandırma da hastanenin hızla ilerlediğini belirterek, “Son olarak ilimize atanan hematoloji uzmanının da atanmasıyla hekim eksikliklerimiz tamamlanıyor. Hematoloji uzmanının atanmasıyla beraber kan ve kan hastalıkları ile ilgili teşhis ve tedavi, bilgi ve yönlendirme hastanemizde yapılabilecektir. Artık vatandaşlarımızın bu alanla ilgili başka illere gitmesine gerek kalmayacaktır. Bu atamada emeği geçen milletvekillerimize ve Sağlık Bakanlığımıza teşekkür ederim. Diğer poliklinik branşlarla ilgili düzenlemelerimizde devam etmektedir.” İfadelerini kullandı.

Hematoloji Uzm. Dr. Zekeriya Aksöz ise Adıyaman'da de görev yapacağı için mutlu olduğunu belirterek, “Kan ve kan hastalıklarının tanı ve tedavisinde imkanlarımız ölçüsünde hastalarımızı takip edeceğiz ve artık mümkün olduğu kadar hastalar başka illere gitmesine gerek kalmayacak.”dedi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha