Adıyaman Sağlık ve Sosyal Hizmetleri Sendikası ve Adıyaman Tabipler Odası tarafından hazırlanan aşı bilgilendirme broşürü dağıtıldı.

Merkez Hocaömer Mahallesinde toplanan üyeler, broşürleri verdikleri kişilere aşının önemini de anlattı.Vatandaşların aşı hakkında doğru bilgiye ulaşması ve aşı olmayı ihmal etmemeleri için uyarıda bulundu.

“17 yaş üzeri gençlerimizi aşı olmaya gelmelerini bekliyoruz”

Adıyaman Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Erdoğan Altunbaş, burada yaptığı açıklamada, “Hepinizin bildiği gibi yaklaşık 2 yıldan beri kovid salgınıyla uğraşıyoruz tüm dünya gibi. Şu anda yeni aşamalara geldik. Vaka sayılarının düştüğü bu aşamada bize düşen en önemli görev aşımızı olarak bir dahaki senede çok daha rahat sevdiklerimizle buluşmak için elimizden geleni yapmak olacak. Bu konuda sağlık emekçileri sendikasını ile beraber aşı bilgilendirme broşürü dağıtma etkinliğimiz var.

Bu bilgilendirme etkinliği ile beraber farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. İnşallah bundan sonra özellikle gençlerimizin 17 yaş üzeri gençlerimizin de aşı olmaya gelmelerini bekliyoruz. Bütün halkımıza istirhamım şu şekilde aşınızı olun tüm sevdiklerinizi koruyun diyorum.” diye konuştu.

“Hadi Adıyaman toplumsal bağışıklık için aşı olmaya”

"Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Eş Başkanı İbrahim Halil Aydın, kovid virüsünün tüm dünyayı etkilediği gibi Türkiye’yi ve Adıyaman’ı ciddi bir şekilde etkilediğini söyledi.

Aydın, “Bu kovid belasından kurtulabilmemiz için aşı olmamız gerekir aşı olmak toplumsal bir sorumluluktur. Bizlerde bu toplumsal sorumluluk çerçevesinde Adıyaman’daki sağlık meslek örgütü olarak böyle bir kampanya başlattık ‘Hadi Adıyaman toplumsal bağışıklık için aşı olmaya’ bizler aşı olarak sevdiklerimizi ve yakınlarımızı koruyabiliriz.” dedi.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha