Uzmanlar güneş ışınlarının en etkili olduğu 10.00–16.00 saatleri arasında dışarı çıkılmamasını tavsiye ediyor.

İlknur Yetkin, ”Havaların ısınmasıyla birlikte Adıyaman halkından en çok duyduğumuz problem ve sorunlardan bir tanesi nasıl beslenmeliyiz bizlere neler öneriyorsunuz diye sorular aldık. Sizlere bitkisel anlamda birkaç üründen bahsedeceğim havaların ısınması ile birlikte günde en az 2 ile 2,5 litre su tüketmeliyiz." dedi.

-"TUZ KAYBINI DENGELEYİCİ SIVILAR TÜKETİLMELİ"

Yetkin, bol sıvı tüketilmesini, kan basıncı yüksekliği (hipertansiyon) yok ise tuz kaybını dengeleyici sıvılar alınması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Alkollü içecekler asla içilmemeli, kahve ve kafeinli içecekler az tüketilmeli. İçecekler soğuk olmalı, susuzluk hissedilmese bile sıvı alımı artırılmalı. Aşırı sıcaklara uzun süre maruz kalanlara ise şunlar yapılmalı; çok soğuk duş alınmamalı; ani soğuma, hastalık ve bulantıya neden olabilir. Serin bir yere geçilip sırt üstü yatıp dinlenilmeli. Vücut ısısı yüksek ise (40 derece), nemli ıslak havlu ile klima ve fanla soğutmaya çalışılmalı. Ayrıca saat 12.00 öğlen sıcağında güneş koruyucusuz dışarı çıkmamalıyız hele ki kalp hastaları, tansiyon hastalarına bu saatlerde dışarı çıkmalarını önermiyoruz peki ne yapabilirler? akşam serinliklerinde çıkabilirler mutlaka bir şapka desteği alarak çıkabilirler. Bitkisel anlamda ne yapmaları gerekiyor söyle çok sıcak hararetli yiyeceklerden içeceklerden uzak durmaları gerekiyor, hibiskus çayı hem günlük su ihtiyacınızı karşılıyor hem de iç organlarımızı rahatlatıyor dinlendiriyor, bu çay şeker hastalığına kadar vücudumuzu bir kalkan gibi koruyor, yeşil çayda beraberinde her evde her sofrada bulunmasını tavsiye ediyorum. Bu çaylar hem vücudunuzu koruyacak hem de sizi kanser hastalığına karşı koruyacaktır bir de şerbetler gibi kendiniz evde şerbetler hazırlayabilirsiniz. İçerisine birer tane tarçın bir tutan hibiskus çayı bir tutam da yeşil çayı alıp sadece sıcak fonda değil soğuk fondada tüketebilirsiniz hazırlayacağınız şerbetin içerisine de birer tane küçük limon parçaları atarak rahatlıkla tüketebilirsiniz.”

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :

Kaynak: pha