İlk eğitime 24 ebenin katılımı sağlandı ve 40 saat sürdü. Eğitim sonunda katılım belgeleri Adıyaman milletvekilleri İbrahim Halil Fırat, Dr. Salih Fırat ve Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Oğuz Mutlu tarafından verildi.

Eğitimn sonunda konuşan Adıyaman İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erdoğan Öz, "Genel Sekreterliğimiz döneminde  başlatmış olduğumuz “Anne ve Bebek Ölümlerini Önlemeye Yönelik Acil Eylem Planı” genişleyerek devam edecek. Eylem planımızın en önemli adımını eğitimlerimiz oluşturmaktadır. Bu çerçevede 'Ebeler için Güncel Yaklaşımlarla Doğuma Bakış' eğitimi, anne ve bebek ölümlerini önlemede ve hastanelerimizde doğum hizmetlerinin güçlenmesinde, normal doğumun teşvikinde, gebe bilgilendirme sınıflarının işlevinin artırılarak sezaryen oranlarının düşürülmesinde, bu sınıflarda normal doğumda yapılacak aktivitelerin anne adaylarımıza tanıtılması açısından çok değerli" dedi. 

"ÇALIŞMALARA KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDECEĞİZ" 

Çalışmalara kaldıkları yerden devam edeceklerini ifade eden Öz, "Eğitime destek veren Adıyaman Üniversitesi Rektörlüğü'ne ve değerli akademisyenlerine ve İl Sağlık Müdürlüğümüz çalışanlarına,  katılım sağlayan hastanemiz ebelerine teşekkür ederim" diye konuştu. 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha