Hastane girişinde özel olarak dizayn edilen gebe okulu açılışına Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kutlu, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Nurettin Karakayalı, Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Fuat Haras, Başhekim Op. Dr. Sadık Eryılmaz, Adıyaman Park Hospital Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Ömer Demirtaş,hastane doktorları ve çalışanları katıldı.

Gebe okulunun her Çarşamba günü 15:00 ile 17:00 arası Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı Doç. Dr. Ömer Demirtaş, Op. Dr. Mehmet Gül, Op. Dr. Meral Keski, Op. Dr. Gülşah Selvi Demirtaş, Yenidoğan Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Hüseyin Tanrıverdi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzm. Dr. Dilay Eken Gedik, Anestezi ve Reanimasyon Uzm. Dr. Hüseyin Göksu, Ağız ve Diş Sağlığı Dr. Mehmet Adak, Diyetisyen Kudret Güneş, Psikolog Necmettin Gürsoy, Bebek ve Emzirme Hemşiresi Fatma Atalay, Başhemşire Fatma Sitil tarafından eğitimlerin verileceği öğrenildi.

  Gebe okulu açılışında bilgi veren  Adıyaman Park Hospital Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Ömer Demirtaş, “Gebe okulu açmak için bulunuyoruz. Yöneticilerimiz de buradadır. Emeği geçen Fadime hanıma başhemşiremiz, yöneticilerimiz olmak üzere hepsine teşekkür ederiz. Hastalarımız için güzel olur. Hastalarımızın sorularını cevaplayacağız. Gebelik ve güzel bir doğum süreci geçirmesine yardımcı olabiliriz. Amacımız budur. Hayırlı olsun” dedi.

Açılışta açıklamada bulunan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kutlu, “Yaklaşık 10 yıldır altın bebek dostu sertifikasını sahiptir. İlimizdeki sağlık kurumlarının hemen hemen yüzde 95’ine yakın bebek dostu sertifikası almış durumdadır. Bizler de yaklaşık 3 yıldır hastanemiz de çocuk sağlığı merkezlerimiz de gebe okullarını açıyoruz. Hastanemizde gebe okulu açılmıştı daha önce bugün gebe okuluyla sınıf atlama durumundayız. Gebeliği tespit edilen burada gebelik süresince yapılması gereken faaliyetler ile ilgili fiziksel aktivitelerine destek oluyoruz. Doğum sürecine normal doğuma uygun olarak eğitimler verilmektedir. Bu eğitimler sonrası sezaryen doğumlarını düştüğünü görüyoruz. Normal doğum fizyolojik doğumdur. Sezeryan tippi müdahaledir. Sezaryana ihtiyaç varsa kişide anormal olan bir şeylerin olduğu demektir. Biz o durumda da profesyonel kişilerin işin içine dahil olmasına gerekirse sezaryan konusunda zamanında müdahale yapılmasından yanayız” diye konuştu.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha