Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Hastane Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Fatih Doğan ‘Dünya Böbrek Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak diyaliz merkezini ziyaret etti.

Doğan mesajında, ‘Sağlıklı Yaşam İçin Böbreklerinizi Koruyunuz’ temasına dikkat çekerek, şunları söyledi. ‘’Her yıl Mart Ayının ikinci perşembesi Dünya Böbrek Günü olarak kutlanmaktadır. Dünya Böbrek Günü çerçevesinde böbrek sağlığı ve hastalıkları konusunda toplum bilincini arttırmak, erken tanının önemini vurgulamak ve kronik böbrek hastalığının insan sağlığı ve ülke ekonomisi üzerindeki ağır yükü hakkında kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla ‘Sağlıklı Yaşam İçin Böbreklerinizi Koruyunuz’ teması ile dikkat çekiyoruz. Bugün diyaliz merkezini ziyaret ettik, Hastalarımıza karanfil dağıttık ve ben tekrardan tüm böbrek hastası olan tüm hastalarımıza geçmiş olsun diyerek bu vesileyle Dünya Böbrek Gününü kutluyorum.’’ dedi.

  Daha sonra diğer yöneticilerimizle diyaliz merkezinde tedavi gören hastaları ziyaret eden Doğan, hastalara karanfil dağıtarak geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Editör: Adıyaman Haber