Merkeze Hocaömer Mahallesinde bir işletmeci Harun Baktı, koronavirüs süreci içerisinde halkla en çok temas içerisinde olan ve risk grubunda yer alan esnaflar olarak kendi önlemlerini aldıklarını söyledi.

Artan vaka sayılarına rağmen vatandaşların halen maske ve mesafe kurallarına uymadıklarına dikkat çeken Baktı, şöyle konuştu:

"Adıyaman merkezde yaya trafiğinin çok da yoğun olduğu bir yerde bulunan işyerimize her gün binlerce insan geliyor. Her ne kadar çoğu maske taksa da, takmayanlar ve mesafe kurallarına uymayanlar oluyor. Bu sorunları çözmek için önce maskesiz gelen müşteriye ücretsiz maske verdik olmadı. İş yerimize giren tüm müşterilerimize ücretsiz el dezenfektanı veriyoruz ancak yine de tezgâhın arkasında çalışan personelin risk altında olduğunu gördük ve sorunu tıpkı bankalarda olduğu gibi şeffaf pleksi malzemeden yaptırdığımız bankoların arkasından korunacağımız bir sistem yaptırmakta bulduk. Şimdilik müşteriyle fazla temasımız olmuyor. Gelen her müşteriye hemen el dezenfektanı veriyoruz ve maskesiz içeriye girmemeleri konusunda gerekli uyarılarımızı yapıp, bankonun arkasından iletişime geçerek müşteriye yardımcı oluyoruz. Şimdilik bu uygulamamızdan müşteri memnun olduğu için bizde daha rahat oluyoruz. Bu zorlu süreç bitene kadar bu sıkıntıların üstesinden gelebilmek herkesin tedbirlerini artırması, temas, maske ve mesafe kurallarına uyması ile mümkün olacaktır."

Kaynak : PHA

Kaynak: pha