14 Kasım 1973 yılında Adıyaman Devlet Hastanesi’nde göreve başlayan Paşa lakaplı Muhittin Kuru’ya sağlık çalışanları tarafından veda yemeği düzenlendi.

Yemeğe Adıyaman Devlet Hastanesi eski Müdürü Refik Seçilmiş ve çok sayıda sağlık çalışanları katıldı.

64 yaşında emekli olan Kuru, 1980 darbesinden önce işe başlayarak yaşadıkları sıkıntıları şöyle sıraladı:
“Ben idarede çalışıyordum diyorlardı ki hastanenin bahçesi bellenecek, bende at getiriyordum, hastanenin bahçesini sürüyordum. 87’de tedaviye son 3 gün kalmıştı, personelin ödemesini postaneye versek yetişmez dediler. O zaman arabada bulamadılar.  O zaman darbe vardı. Nereye götürdüysek evrakları almadılar. Ben aldım bisiklet ile çimento fabrikasına gittim. Tabi o zamanlar sıkıyönetim vardı, araba falanda bulamıyorduk. Eğer o zaman bunu bisikletimle yetiştirmeseydim personel maaş alamıyordu. Ben o zamanlar idarede çalışıyordum, sağlıkçı yok, personel sayısı çok azdı. İdarede çalışıyordum, bayram günü acilde 1 kişi eksikti gel dediler, acilde pansumancı yok, onun yerine bak dediler. Ambar memuru izine ayrılıyordu, gel bak diyorlardı bakıyordum. Ayniyat saymanı izine ayrılıyordu gel yerine bak diyorlardı ona da bakıyordum. Eskiden yemekler odun ile pişirilirdi. Ben giderdim, 2 ay köylerden odun getirirdik. Arkadaşlarım böyle bir ince düşünce ile bir etkinlik düzenlemiş hepsinden Allah razı olsun. Özellikle oda arkadaşlarımdan, Allahtan aşağı onlardan aldığım güç ile 40 sene daha çalışırdım. O kadar arkadaşlarımı çok seviyorum ayrılmak istemiyorum”

Çalışma arkadaşları ise paşa lakaplı Muhittin Kuru’yu şöyle anlattı:

“1950 doğumlu 1967 yılında ilkokul 3’üncü sınıftan terk fakat 1967’de İlkokulu dışardan bitirerek diplomasını dışardan aldı. Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığına bağlı Adıyaman THOM Müdürlüğünde 14 Kasım 1973 yılında yapılan bir sınavla iyi bir puanla hademe olarak yerleşti. Aynı tarihte geçici görevle Adıyaman Devlet Hastanesinde göreve başladı. 42 yıl boyunca 11 Temmuz 1985’de Ortaokul diplomasını dışardan aldı. 1973 ile 1980 yılları arasında Adıyaman Devlet Hastanesinde resmi evrak posta dağıtıcılığı görevini yaptı. 8 Eylül 1992’de Ticaret Lisesi diplomasını dışarıdan aldı. 23 Nisan 1993’de memur olarak görevine devam etti. 15 Şubat 2013 tarihinde Adıyaman Üniversitesi Pazarlama ve Dış Ticaret bölümü ön lisansı örgün eğitim olarak diplomasını aldı. Şuanda yüksek okul mezunu. Daha önce birlikte çalıştığı başhekimler Doktor Şefik Karaağaç, Yusuf Önen, Nevzat Binzet, Yıldız Nakıboğlu, Abdurrahman Unutmaz, Reşit Yıldız, Sadık Köroğlu, Mustafa Savaş, Mehmet İnan ve Talat Küçük ile çalıştı.”

Konuşmaların ardından çalışma arkadaşları tarafından Kuru’ya teşekkür belgesi verildi.

Bazı çalışma arkadaşları gözyaşlarına hakim olamadı.

Editör: Adıyaman Haber