Beş Pınar mesire alanında 1.Genelensel Diyabetli Çocuklar Pikniği etkinliğinde bir araya gelen diyabet hastaları gönüllerince eğlendi.

Piknikte açıklamada bulunan Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Endokrin Uzmanı Dr. Semih Bolu, şunları söyledi:
"İlk olarak bu sene diyabetli çocuklar için bir piknik organizasyonu düzenlemedik. Bu organizasyonda esasında baştan veri organizasyonu düşündük fakat bunu yapabilirmiyiz insanlar katılabilir mi? Bir takım zorluklarla karşılaşabiliriyiz diye düşündük sağolsun çalışma arkadaşlarımız Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi sayın yöneticilerimiz bu konuda bize yardımcı oldular. Ve diyabetli ailelerde bize destek olarak katıldılar. Çok güzel bir etkinlik oldu inşallah bundan sonra devamı gelir diye düşünüyorum. Ailelere mesajımız en önemli mesajımız birlik olmak buralarda en büyük sıkıntı insanların hastalıklarını biraz gizlemesi çocuklarımızın zaman zaman motivasyonlarının kırılması birlikte olabilirsek her türlü zorluğu yenebiliriz diye düşünüyorum. Bu tür etkinliklerle de çocukların motivasyonun artırılmasını düşünüyoruz"

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha