Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın Erzurum’dan katıldığı ve tüm Türkiye’de aynı anda yürütülen Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı adlı program Adıyaman Malazgirt İlkokulu'nda gerçekleştirildi.Yapılan etkinliğe AK Parti Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Erdoğan Öz, Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kutlu, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

"DİŞ FIRÇALAMA ALIŞKANLIĞINI KAZANDIRMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Etkinlikte konuşan Adıyaman Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kutlu, “Halk Sağlığı olarak 11 hekim arkadaşımız, 44 sağlık personelimizle Ekim ayından bu yana okullarda düzenli olarak ağız diş sağlığı taramaları çerçevesinde, flor vernik uygulamaları yapmaktayız" dedi. Bugün de Türkiye genelinde tanıtılan program kapsamında okullarda birinci dönem 17 bin öğrencimize flor vernik uygulaması ve ağız diş sağlığı konusunda eğitim verdiklerini açıklayan Kutlu, " Ayrıca 11 bin öğrencinin de diş çürüğünün olup olmadığının tespiti yapıldı. Bizim bu tür etkinliklerdeki amacımız  çocuklarımız 12 yaşa geldiğinde ağızlarında ki diş çürüğünü en az 4 kat azaltmak ve öğrencilerimizin düzenli olarak diş fırçalama alışkanlığının kazandırılmasını sağlamaktır” dedi.

"DİŞ SAĞLIĞINDA ADIYAMAN ÖRNEK BİR İL" 

AK Parti Adıyaman Milletvekili Salih Fırat ise sağlıkta koruyucu hekimliğin en başta geldiğine dikkat çekerek, "Diş sağlığı içinde düzenli bakımın yapılması gerekir. İnşallah bu yıl dönem sonuna kadar özellikle anaokul çağından 12 yaşına kadar tüm öğrencilerimizi diş sağlığıyla ilgili tarama ve koruma programından geçirmiş olacağız. Diş sağlığı konusunda Adıyaman Türkiye’de örnek bir ildir. Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından öğrencilerin diş sağlığı noktasında yaptıkları bu çalışmalardan dolayı kutluyorum” ifadelerini kullandı. 

Yapılan konuşmalar sonrası sınıflara gidilerek öğrencilere ağız ve diş sağlığı uygulaması yapıldı. Program kapsamında öğrencilere diş macunu ve fırçası da dağıtıldı. 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha