İl Sağlık Müdürlüğü Toplantı salonunda düzenlenen sertifika törenine Vali Yardımcıları Ayhan Akpay,  Adem Kaya ile İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, İl Sağlık Müdür vekili Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Cengiz Yorulmaz, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Baz, Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Bilen, İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Nedim Baybatmaz, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Abdurrahman Bilgiç ve Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. H. Mustafa Kutlu, Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Nurettin Karakayalı ve okul müdürleri katıldı.
Okullarda kalitenin genel olarak yükseldiğini, çocukların önceki yıllara göre daha temiz ve hijyenik ortamlarda öğrenim gördüklerini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz,"Bu projenin, çocukların sağlıklı yaşam konusunda erken yaşta olumlu davranışlar geliştirmelerine büyük katkısı oldu. Tüm okulların bu niteliklere sahip olması için çaba göstermesi gerekiliyor." dedi.
Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. H. Mustafa Kutlu ise,"Sağlık Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tarım Orman Müdürlüğü’nün ekipleri tarafından ortak yapılan faaliyetler neticesinde programın başarılı bir şekilde yürütüldü.İlimizde okulların yüzde 45’inin beyaz bayraklı okul, yüzde 21’inin ise beslenme dostu okul unvanına sahip verilen bu emeğin aslında geleceğimizin garantisi çocukların sağlıklı yetişmesi anlamına geldiği görülmektedir." şeklinde konuştu
Konuşmaların ardından Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında yapılan 'Beyaz Bayrak' İş Birliği Protokolü ile eğitim kurumlarının, temizlik ve sağlığa uygunluk konusunda teşvik edilmesi, toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi, yaşam kalitesinin yükseltilmesi, yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilmesi, 'Beslenme Dostu Okullar' İş Birliği Protokolü ile de, ülke genelinde Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okulların sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında teşvik edilmesi ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul ortamı ve öğrenci sağlığının geliştirilmesi anlatıldı.
Tören sonunda ise 'Beyaz Bayrak' ve 'Beslenme Dostu Okul' sertifikası almaya hak kazanan 52 okulun yöneticilerine sertifika ve beyaz bayraklarının verilmesiyle son buldu.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha