Son günlerde tıp fakültesindeki öğretim görevlilerinin tek tek  ili terk edip gidiyorlar haberinin dilden dile dolaşması, gazetelerde yazarların köşelerine taşımasından olacak ki hasta ve hasta yakınları dernek yöneticilerimizi ve bizzat şahsımı arayarak özellikle   kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı sayın Prof. Dr SAMİ ÖZGÜL Hocanın neden ilden ayrıldığını, tekrardan mı kalp rahatsızlığı olanlar il dışına sevk yapılacağını ve başka hocalarında üniversite yönetiminden memnun olmadığı için ayrılacağını, bu yüzdende psikolojilerinin bozulduğunu   ve bu konuda Hasta Ve Hasta Yakın Hakları Derneği olarak neden sessiz kaldığımızı, bir şeyler yazıp çizmediğimizi merak etmişleridir.

Bizlerde araştırmadan sormadan bu konu hakkında yorum yapmanın etik olarak ve ahlaki olarak doğru olmadığını düşünerek bu işin birinci sorumlusu olan sayın rektörümüzle konuşup ondan sonra bu konu hakkındaki yorumumuzu beyan ettik.
 Sayın Rektörümüze yaptığımız görüşmede hasta ve hasta yakınlarının bize ilettikleri soruların aynısını ileterek doğruluk derecesini öğrenmek istedik. Sayın rektör gayet samimi ve kendinden emin bir şekilde isterseniz hocaların telefonlarını vereyim siz arayıp sorun neden gitmişler.   Dernek başkanı olarak hasta ve hasta yakınları şahsıma özellikle ilimizde çok başarılı operasyonlar gerçekleştiren kardiyoloji Prof. Sami Hocayı sorduklarından Sami hocayla bir araya gelerek konunun doğruluk derecesini sordum. Sami hoca Adıyaman dan çok memnun olduğunu özellikle sayın rektörün    kalması için çok baskı yaptığını her türlü imkanları sunduğunu . Türkiye de nadir illerin tıp fakültelerinde bulunan cihazlarla çalıştıklarını. ve zaten tamamen ayrılmış olmadığını sayın rektörün isteği üzerine haftanın 2 günü hala Adıyaman a gelip muayene yapıp ameliyatlara girdiğini burasının memleketi Kahramanmaraş tan farkının olmadığını Diğer kalan kardiyoloji hocalarının da biri birin den değerli hocalar olduklarını, hasta ve yakınlarının endişe duymamalarını beyan etmişlerdir. Ancak ailevi durumlardan dolayı Kahramanmaraş’a gitmesi gerektiğini söylemişlerdir.
 Sayın rektöre başka giden hocalarımız var mı diye sorduğumuzda bir hocamızın rahatsızlığından dolayı emekli olduğunu, diğer bir hocamızın ise istifa ederek özelde çalışmayı tercih ettiğini söylemişlerdir.
 Üniversite hastanemizin kuruluşundan buyana sürekli ivme kazanarak iyi işler yaptığını gözlemlemekteyiz. Eksiklikler olmasına rağmen, Hastanemiz çağın en modern cihazlarıyla donatılmış öğretim görevlileri sayısı günden güne artmaktadır. Bu yüzden hasta ve hasta yakınlarının endişe duymamaları gerekmektedir.
Akademisyen kadroların ilimizi tercih noktasında ilin tüm bürokrasisinin el birliğiyle çalışması gerekmektedir. Gelen akademisyen kadronun ilimizde aileleriyle ikamet edip beyinlerini sürekli ilden ayrılmak gibi düşüncelerden uzak tutmak için onlara tercih edebilecekleri sosyal alanların, çocuklarının eğitimleri için iyi eğitim veren okulların oluşturulmaları gerekmektedir.
Hasta ve hasta yakını hakları derneği olarak tıp fakültesinin çok kısa bir zaman diliminde bu kadar güzel işlere imza atmalarından dolayı üniversite yönetimine teşekkürlerimizi sunmaktayız.
                                                                                   YUSUF BABAR
                                                                            ANADOLU HAYAD GENEL BAŞKANI
Editör: Adıyaman Haber