Adıyaman’da hastanelerin 400 Yataklı Araştırma Hastanesine taşınmasına bir tepki de ambulans şoförlerinden geldi.

İsmini vermek istemeyen ambulans şoförleri, yaptıkları açıklamada, hastaları şehrin bir ucundan bir ucuna götürmek zorunda kaldıklarını ifade ettiler.

Trafikte çok zorlandıklarını aktaran ambulans şoförleri, “Bir kanamalı hasta oluyor. İstediğin kadar siren çal, kimsenin umrunda değil ki. Hastaneye ulaşana kadar sabır falan kalmıyor. Bu kadar uzak acil olur mu ? Allah muhafaza diken üzerinde gidiyoruz. Umarız bir kaza falan olmaz. Gittiğimiz yol, trafiğin en yoğun olduğu cadde. Bu kararı alanlar umarız rahattırlar. Hangi ilde sadece bir tane acil var ? Bunu biliyorlardır, umarız” şeklinde konuştular.

-KAVGADA YARALANANLAR AYNI ACİL SERVİSTE OLUR MU ?

Bir kavga çıkmaması için dua ettiklerini belirten ambulans şoförleri, “Allaha dua ediyoruz. İnşallah bir kavga çıkmaz diye. Bizim de can güvenliğimiz var. Eskiden bir tarafı 82. Devlet Hastanesine bir tarafı Devlet Hastanesi Acil Servise götürüyorduk. Şimdi iki tarafın aynı Acil Servise nasıl götüreceğiz onu da bilmiyoruz. İnşallah bir sıkıntı çıkmaz. Ama dünyanın hiçbir yerinde böyle birşey yok. Vatandaşlar nasıl perişansa şuanda bizde öyleyiz” ifadelerini kullandılar.

PHA

Editör: Adıyaman Haber