Salgınla ilgili bütün önlemlerini ilk günden itibaren almaya devam eden AKEDAŞ Elektrik Perakende Satış A.Ş. ,  Tüketici İşlem Merkezlerinde işlem yaptırmak isteyen tüm tüketicilerden bugünden itibaren HES kodu isteyecek. 
Korona virüsle etkin mücadele kapsamında, yüz yüze yürütülen her türlü iş ve işlemlerde Sağlık Bakanlığı Hayat Eve Sığar (HES) kodu kullanılması zorunlu hale getirildi.

Tüketici İşlem Merkezlerinde Kovid-19 salgınına karşı her türlü önlemi ilk günden itibaren almaya devam eden ve her şeyden önce tüketicilerinin sağlığını düşünen AKEDAŞ Elektrik Perakende Satış A.Ş. 28 Ekim Çarşamba gününden itibaren Adıyaman il ve ilçelerinde yer alan bütün Tüketici İşlem Merkezlerinde işlem yaptırmak isteyen tüketicilerini HES kodu sorgulaması ile kabul edecek.  Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan uygulaması veya kısa mesajla alınacak HES kodu ile tüketiciler işlemlerini güvenle gerçekleştirebilecek. HES kodu olmayan tüketiciler ise Tüketici İşlem Merkezlerinde işlemlerini gerçekleştiremeyecek. HES kodu eşleşmeyen ya da risk durumundan dolayı Tüketici İşlem Merkezlerine giriş yapamayan tüketiciler ise online kanallardan işlemlerini gerçekleştirilebilecekler. 

HES kodu nedir, sistem nasıl işleyecek

HES Kodu, Kontrollü Sosyal Hayat kapsamında,  alanı açıklanan işlemlerinizde kurumlarla ve kişilerle, Kovid-19 hastalığı açısından herhangi bir risk taşıyıp taşımadığınızı güvenli şekilde paylaşmanıza yarayan bir koddur. 

Sağlık Bakanlığıyla gerçekleştirilen entegrasyon ile tüketicilerin AKEDAŞ Elektrik Perakende Satış A.Ş. Tüketici İşlem Merkezlerinde HES kodları kiosklar  (sıramatik sistemleri) ile sorgulanmaktadır.

Sistem ekrana kod girişiyle birlikte çalışmaktadır. HES kodu ile hizmet almak için bu noktalara gelen tüketiciler, kendilerine ait HES kodlarını sisteme girerek, Kovid-19 hastalığı açısından Risksiz olarak yanıtlandıklarında hizmet alabilmektedirler.  

Farklı kişilerin HES kodlarının kullanılmasının önüne geçmek için sistem sorgulama esnasında kişinin TC. Kimlik numarasının son 3 hanesini istemektedir. TC Kimlik numarası ile HES kodu eşleşmeyen tüketiciler de Tüketici İşlem Merkezlerinde işlemlerini gerçekleştiremeyeceklerdir. HES kodu sorgulaması sonucu riskli olarak tanımlanan kişiler de işlemlerini Tüketici İşlem Merkezlerinde gerçekleştiremeyeceklerdir. HES kodu eşleşmeyen ya da risk durumundan dolayı Tüketici İşlem Merkezlerine giriş yapamayan tüketiciler ise online kanallardan işlemlerini gerçekleştirilebilecekler. 

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha