Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde son olarak Yrd. Doç. Dr. Erdoğan Dadaş başarılı bir operasyona daha imza attı.

Akciğerinde sorun yaşayan 55 yaşındaki hasta Total Akciğer Ameliyatı ile yeniden yaşama tutundu.
  Yrd. Doç. Dr. Erdoğan Dadaş, yaptığı açıklamada, “3 ay önce öksürük, balgam çıkarma, ateş şikayeti ile hastanemize müracaat eden 55 yaşında erkek hastamız hastanemizde yatırılarak tıbbi tedavisine başlandı. Mantar enfeksiyonu nedeniyle sol akciğeri harap olan ve 3 aylık ilaç tedavine rağmen iyileşmeyen hasta 10 gün önce ameliyata alınarak sol akciğeri operasyonla tamamen çıkarıldı. Sol Pnömo Nektomi ameliyatı sonrası sağlığına kavuşan hastamız son yapılan kontrollerinin ardından evine taburcu edildi.” Şeklinde konuştu.
    Hastane olarak önemli bir operasyonu gerçekleştirmenin sevincini yaşadıklarını ifade eden Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Fatih Doğan ise “Hastane olarak gerek branşlarında uzman hekimlerimiz, hastane çalışanlarımız ve modern cihazlarımızla sadece Adıyaman halkına değil, bölgemize ve farklı illerden gelen hastalarımıza hizmet vermeye devam ediyoruz. Hastanemiz bünyesinde bir biri ardına önemli operasyonlara imza atarken son olarak 55 yaşındaki Akciğerinde sorun yaşayan hastamıza hastanemiz hekimlerinden Yrd. Doç. Dr. Erdoğan Dadaş tarafından başarılı bir operasyon yapılmıştır.  Hastamız tamamlanan tedavisinin ardından taburcu edilmiştir. Kendisine ve ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, başarılı operasyona imza atan hekimimize ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

 

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber