Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut’un talimatı ile birlikte ADYÜMLAB Müdürü Doç. Dr. Murat Genç ve laboratuvar personelinin çalışmaları sonucu toplamda 5 ton sıvı el sabunu ve 2,5 ton antibakteriyel el dezenfektanı üretildi.

ADYÜMLAB Müdürü Genç, merkez olarak antibakteriyel el dezenfektanı üretiminde uzman bir kadroyla çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Merkez olarak Rektör Prof. Dr. Mehmet Turgut’un destekleriyle, el dezenfektanı üretiminden sonra çalışmaları sıvı el sabunu noktasında yoğunlaştırdıklarını aktaran Genç, "Toplamda 5 ton sıvı el sabunu ve 2.5 tonluk el dezenfektanı ürettik. Üniversitemiz açısından böyle faydalı bir iş yapmak bizlere gurur veriyor. Üretim aşamasında emeği geçen tüm arkadaşlarımıza verdikleri emeklerden ötürü teşekkür ediyorum.” dedi.

Rektör Turgut ise, Kovid-19 salgınına karşı ADYÜMLAB çalışanlarının dezenfektan üretiminde ekip çalışmasının güzel bir örneğini sergilediğini dile getirerek, ham madde ihtiyacının karşılanması durumunda üretimi üst seviyelere çıkarmayı hedeflediklerinin altını çizdi.

Gerekli tedbirlerin alınmasının, salgın konusunda yapılması gerekenlerin başında geldiğini vurgulayan Turgut, şunları söyledi:

“Adıyaman Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde bulunan öğretim üyelerimizle güzel bir çalışma yürüttük. Bu çalışmalarımız neticesinde uygun hazırlıkları yaparak, ülkemizdeki grip ve Kovid-19 salgınına karşı hazırladığımız solüsyonla, Üniversitemizde ilaçlama çalışmalarına başladık. Adıyaman Üniversitesi olarak kendi ihtiyacımızı kendimiz karşıladık. Üretimimizi artırarak halkımıza daha faydalı olmak için çalışmalarımız devam edecektir.”

Kaynak : PHA
Kaynak: pha