Esendere bölgesinde Susuzkeklik karakolu ile Aslankaraş Üs bölgesi arasında askeri aracın geçişi sırasında EYP'nin infilak etmesi sonucu 4 asker şehit oldu, 4 asker yaralandı.
İran sınırındaki Susuzkeklik Karakolu ile Aslankaraş üs bölgesi arasında meydana gelen olayda, karakoldan üs bölgesine giden askeri aracın geçişi sırasında, daha önceden yola döşenen el yapımı patlayıcı inflak etti. Yola döşenen el yapımı patlayıcının patlaması sonucu 4 asker şehit oldu. 4 asker yaralandı. Yaralı askerlerden Piyade Sözleşmeli Er Ramazan Kurul, tedavi altına alındı. Gülhane Araştırma ve Eğitim Hastanesi'nde tedavi gören Kurul'u Aile ve Değerlerimizi Koruma Derneği Mali Sekreteri Mehmet Ulum ve yönetim kurulu üyeleri ziyaret etti. 
Vatan savunmasında yiğit Mehmetçiğin canı pahasına mücadele ettiğini belirten Ulum,"Aynı zamanda  Adıyaman’ınımızın yiğit delikanlısı gazimiz Ramazan Kurul’u GATA'da ziyaret ettik. Kendisi inşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşacak ve aramıza dönecek. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralı gazilerimize de acil şifalar diliyorum"dedi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha