Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın koronavirüse karşı yoğun mesai harcayan sağlık çalışanlarını TBMM'de milletvekillerine alkışlatması üzerine ‘sağlık çalışanlarının alkışlanması’ tüm yurtta kitlesel bir etkinliğe dönüştü.

Adıyaman ve ilçelerde sosyal medya üzerinden geniş kitlelere ulaşan etkinlik kapsamında, saat 21.00 itibarıyla vatandaşlar üst üste 3 gün evlerinin pencere ve balkonlarında sağlık çalışanlarını alkışladı. Bazı vatandaşlar ise havai fişek atarak teşekkür etti.

-ACİL SERVİSLERİ MEŞGUL ETMEYİN

Acil servislerin gereksiz yere meşkul edilmemesi gerektiğini belirten hemşire ve doktorlar ise, "Vatandaşın alkışları sayesinde yalnız olmadığımızı gördük. Bizleri evlerinden desteklediler. Ama onlardan tek isteğimiz evde kalmaya devam etmeleri, dışarıya çıkmamaları ve el hijyenine ve maske kullanımına dikkat etmeleri. Biz onlar için görevimizin başındayız onlar da zaruri ihtiyaçları olmadığı sürece dışarıya çıkmasınlar ve acil servislere başvurmasınlar. Şu dönemde şüpheli durum haricinde acil servislerin yoğunluğunu azaltmalarını rica ediyoruz." ifadelerini kullandı.

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha