Vali Çuhadar, yaptığı yazılı açıklamada, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında vatandaşların aklında oluşan koronavirüs nedir?, koronavirüsten nasıl korunulur?, koronavirüs semptomları nelerdir? koronavirüse yakalandım mı acaba? gibi birçok soru işareti oluştuğunu kaydetti.

"Koronavirüs Danışma Hattı 7/24 saat hizmet verecek"

İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde 0 416 213 00 36 no'lu Koronavirüs Danışma Hattını hizmete sunduklarını ifade eden Çuhadar, şöyle devam etti: 

"Bu danışma hattı sayesinde vatandaşlarımızın doğru ve güncel bilgiye ulaşması, merak edilen sorulara yanıt bulması ve riskli durumlarda yönlendirme yapılabilmesi amacıyla İl Sağlık Müdürlüğümüz bünyesinde kurulan Koronavirüs Danışma Hattı 7/24 saat vatandaşlarımızın hizmetinde olacak. Kovid-19 danışma hattına vatandaşlarımız, rahatlıkla ulaşabilecek ve tedavi, karantina süreci gibi hastalıkla ilgili karşılaştıkları sorunları bu danışma hattına rahatlıkla iletebilecek; hastalıkla ilgili yaşayabilecekleri her aksaklık ve sorunda hastalarımız bu hattı arayıp çağrı merkezimizden yardım alabileceklerdir."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha