Karın ağrısı ve sarılık şikayetleri ile Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvuran 78 yaşındaki Mustafa Atlıhan, Cerrahi Onkoloji Uzmanı Operatör Doktor Hüseyin Alakuş, tarafından yapılan incelemenin ardından pankreas baş kesiminde kitle tespit edildi.

Ayrıntılı incelemenin ardından ameliyat kararı verildi. 5 saat süren ameliyatın ardından sağlığına kavuşan Atlıhan, ilerleyen günlerde taburcu edilmeyi bekliyor.

Op. Dr. Hüseyin Alakuş,yaptığı açıklamada, yapılan muayene ve incelemeler sonucu karında pankreas baş kesiminde tümoral kitle tespit edildiğini kaydetti.

Ayrıntılı incelemelerden sonra hastayla birlikte ameliyata karar verdiklerini  belirten Alakuş şöyle devam etti:

''Ameliyatta midenin bir kısmı, oniki parmak bağırsağı ve pankreas baş kısmı çıkarıldı. Yaklaşık 4,5 saat süren ameliyattan kısa bir süre sonra yürüyebilen hasta, ameliyat sonrası bakımında sorun yaşanmadı. Genel durumu iyi olan hastanın taburculuğu planlanmaktadır. Bu ve buna benzer ileri düzey kanser ameliyatları hastanemiz cerrahi onkoloji kliniğinde son 1 yıldır başarılı bir şekilde yapılmaktadır. Yapılan bu ameliyatlarda emeği geçen hekim ve sağlık personeli arkadaşlarıma, özellikle başhekim yardımcımız Op. Dr. Mahmut Aslan nezdinde tüm hastane yönetimimize teşekkür ediyorum." 

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fatih Doğan ise hastane olarak başarılı bir operasyon gerçekleştirmenin sevincini yaşadıklarını kaydetti.

Hastane olarak gerek branşlarında uzman hekimlerin, hastane çalışanları ve modern cihazlarla sadece Adıyaman halkına değil, bölgeye ve farklı illerden gelen hastalara da hizmet vermeye devam ettiklerini vurgulayarak, ''Hastanemiz bünyesinde bir biri ardına önemli operasyonlara imza atarken son olarak 78 yaşındaki Kanser hastamıza hastanemiz hekimlerinden cerrahi onkoloji uzmanı Op. Dr. Hüseyin Alakuş tarafından başarılı bir operasyon yapılmıştır. Kendisine ve ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, başarılı operasyona imza atan hekimimize ve ekibine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha