Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü Doktoru Op. Dr. Sabri Özdaş, yaptığı açıklamada Osmaniye’de yaşayan 55 yaşındaki Zübeyde B. isimli hasta uzun zamandır morbit obezite, yüksek şeker ve yüksek tansiyon hastası olması ve bu hastalıklara bağlı olarak kullanılan insülin ve tansiyon ilaçlarını kullanmasına rağmen değerlerinin düşmemesi nedeniyle Genel Cerrahi Kliniğine başvurduğunu kaydetti.
-"HASTA 8 AY BOYUNCA TAKİBE ALINDI"
Özdeş,  hastanın 8 ay boyunca endokrin, kardiyoloji, göğüs hastalıkları, psikiyatri ve gastroenteroloji branşlarıyla beraber gerekli tetkik ve tedavileri yapılarak takibe alındığını belirterek, şunları ifade etti:
"Bu süre zarfında hastanın değerlerinde herhangi bir değişikliğinin olmaması ve şikâyetlerinin devam etmesi nedeniyle kronik şeker, tansiyon ve obezite tanısı koyarak bu ameliyatı gerçekleştirmeye karar verdik. İlimizde ilk kez yapılan laparoskopik mini gastrit baypass ameliyatı yaklaşık iki saat sürdü. Ameliyattan altı saat sonra yürümeye üç gün sonra da ağızdan sıvı almaya başladı. Bir hafta sonra yapılan kontrollerde şekerin ve tansiyonun normal değerler arasında gözlemledik ve hastanın daha önce kullanmış olduğu şeker ve tansiyon ilaçlarını keserek şifa ile taburcu ettik. Bu ameliyatın hastanemizde gerçekleştirmesinde emeği geçen herkese ve hastane yönetimimize teşekkür ederim."
Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fatih Doğan da, hastane olarak modern tıbbi teknoloji cihazlar ile tüm branşlarda başarılı ameliyatlar yapıldığı belirterek, "Uzman hekimlerimiz ve deneyimli sağlık çalışanları ile birlikte sadece ilimize değil bölgemize ve diğer illerden gelen hastalarımıza kaliteli sağlık hizmeti sunmaktayız. Genel Cerrahi Uzmanımız Op. Dr. Sabri Özdaş ve ekibini tebrik ediyor hastamıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.
-"HOCAMIZ BENİ SAĞLIĞIMA KAVUŞTURMAK İÇİN AYLARCA UĞRAŞTI"
Zübeyde B. isimli hasta ise uzun yıllardır şeker ve tansiyon hastası olduğunu belirterek bu hastalıklar nedeniyle çok fazla ilaç kullanmasına rağmen şikâyetlerinin artarak devam ettiğini vurgulayarak, "Bu hastalıklara bağlı olarak yaşam kalitemin düşmesi, geçmeyen uzun süreli ağrılarım, günlük yaşamda yapmam gereken işlerimi yapamaz olmuştum. Birçok diyet egzersiz ve tedavi yöntemlerine rağmen bir türlü iyeleşemedim. Çevremin ve ailemin araştırmalarıyla beraber Adıyaman’da Eğitim ve Araştırma Hastanesinde böyle bir operasyonun yapıldığını öğrendik. Adıyaman’a gelerek Dr. Sabri Özdaş hocamız beni sağlığıma kavuşturmak için aylarca uğraştı. Sabri hocama ve benimle yakından ilgilen sağlık çalışanlarına teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.
Kaynak : PHA
Kaynak: pha