Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Doğan ve ekibi tarafından gerçekleştirilen operasyon başarıyla sonuçlanırken, sağlık alanında önemli bir başarıya daha imza atılmış oldu.

Ameliyat sonrası hastaların daha konforlu bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmesi amacıyla gerçekleştirilen cerrahi yöntem sayesinde, hem kozmetik açıdan daha küçük yara izleri oluşuyor hem de hasta ameliyat sonrası daha az acı hissediyor.

-"GÖĞÜS DUVARININ BÜTÜNLÜĞÜNÜ KORUMAYI HEDEFLİYORUZ"

Minimal İnvaziv yöntemi ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Doğan, Türkiye’de uzun yıllar başarıyla uygulanan kalp ameliyatlarının, son yıllarda gelişen teknikler ve yeni kullanıma giren teknolojik aletlerle birlikte hızlı bir değişime uğradığını belirterek, Minimal İnvaziv yöntemi ile ameliyat esnasında göğüs bütünlüğünü korumayı hedeflediklerini ifade etti.

Doğan, bu tür ameliyatların standart kesi yöntemleriyle yapılan ameliyatlara göre çok küçük bir alanda yapıldığına dikkat çekerek, göğüs kemiğinin (sternum) kesilmediği için göğüs duvarının bütünlüğünün korunduğunu kaydetti.

Göğüs kemiğinin tamamının kesilmediğinde ise yine bu sayede kemik bütünlüğüne bir zarar vermeyeceğini belirten Doğan, "Bu sayede ameliyat sonrası en çok karşılaşılan sorun olan solunum sistemi problemlerini en aza indiriyoruz. Hastada gelişebilecek psikolojik bozulma olmuyor ve hastanın iyileşme süresi kısalıyor. Ameliyat esnasında ve sonrasında kanama miktarı çok düşük olacağından kan transfüzyonu işlemine gerek kalmıyor ve hasta kısa sürede (3-4 gün) taburcu olabiliyor. Ameliyat tipine göre sağ veya sol meme altından bazı hastalarımızda yaptığımız gibi göğüs kemiği az açılarak yapılan yaklaşık 5-7 cm’lik kesiler ile gerçekleştirilen bu ameliyatlarda ağrı da çok az oluyor.” dedi.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut’a kendilerine vermiş olduğu bilimsel ve teknik altyapı desteğinden ötürü müteşekkir olduğunun altını çizen Doğan,"Prof. Dr. Mehmet Turgut hocamızın hem bilimsel hem de teknik altyapıların daha da geliştirilmesi için verdikleri destekleri sayesinde Üniversitemizin önce bölgede sonra da ülke sathında önemli bir bilim merkezi olacağı konusunda hiç şüphem yok, hocamız Üniversitemizi her anlamda ileriye taşımak için var gücüyle çalışıyor, kendisine şahsım ve ekibim olarak ayrıca teşekkür ediyorum.” şeklinde ifade etti.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha