Hilton Otelde düzenlenen konferansa Adıyaman Özel Park Hospital Başhekimi Op. Dr. Sadık Eryılmaz, Prof. Dr. Veysel Fenkci, Prof. Dr. Berna Dilbaz, Prof. Dr. Mehmet Şimşek, Prof. Dr. Serdar Dilbaz, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Bülbül, Doç. Dr. Tuncay Yüce, Doç. Dr. Ömer Demirtaş, Uzm. Dr. Mehmet Gül, çok sayıda hastane yöneticisi, doktorları ve dinleyici katıldı.

Park Hospital Başhekimi Sadık Eryılmaz, halka verilen hizmetlerin yanında bu tür bilimsel çalışmalardan faydalanmanın önemine dikkati çekerek, “Özel Adıyaman Park Hospital hastanesi olarak halkımıza sağlık hizmetlerine verdiğimiz önemlerin dışında aynı zamanda bilimsel verilerden de faydalanmamız lazım. Bundan dolayıdır ki bir zaman zaman bilimsel toplantılar karar verdik. Bu Adıyaman'da yaptığımız ilk toplantımızdır. Temennimiz bilimin ışığında bu toplantılarımızın sayısını arttırıp ve halkımıza daha bilimsel şekilde sağlık hizmeti sunmaktır. Bu anlamda emeği geçen Ömer hocama ve bütün katılımcılara teşekkür ediyorum.” dedi.

Yapılan konferans Adıyaman’da ilk defa yapıldığını vurgulayan Kadın Doğum Uzmanı Doç. Dr. Ömer Demirtaş, bu tür konferansların akademik camia adına büyük bir adım olduğunu belirterek, şöyle devam etti;

“Adıyaman Kadın Doğum Günleri adı altında ilk toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Geniş çaplı bir toplantı oldu. Özellikle şehir dışından Pamukkale'den Ankara Üniversitesi'nden çok değerli hocalarımız profesör hocalarımız doçent hocalarımız bize destek için buraya geldiler. Çeşitli illerden çeşitli ilçelerden katılımlarımız var, öğrencilerimiz var, asistanlarımız var. Açıkçası bu tür toplantıların desteklenmesi bizim açımızdan çok önemli genelde bu tür toplantılar akademik camiada çeşitli üniversite ve dernekler altında yapının adı altında yapılmaktadır. Ancak bu sefer farklı bir konseptle karşımıza geldi. O da Park Hospital bünyesinde Park Hospital sponsorluğunda ve üniversitemiz desteğiyle koordineli bir çalışma içinde ortak bir çalışma içinde güzel bir toplantı gerçekleştirmekte bulunmaktayız. Açıkçası bu belki bizim için küçük ama bütün bir cami olarak kadın doğum camiası olarak akademik camia olarak büyük bir adım. Bu da ileriki zamanlarda daha farklı belki büyük çaplı kongreler şeklinde kendini daha güzel gösterecek şekilde karşımıza çıkacak. O yüzden ilk adımı bize sağlayan Park Hospital başhekimi bize Sadık Bey teşekkür ediyoruz. Onun dışında yine üniversite bünyesinde anabilim dalı başkanımız Mehmet Şimşek hocamız ve Mehmet Gürbüz hocamız ve diğer arkadaşlarımız özverili katkılarıyla bu toplantımız gerçekleşiyor, hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.  Bundan sonra da yine hız kesmeden artık akademik çalışmaları veya bilimsel toplantıları sadece üniversiteye sadece dernek çatısı altında değil özel hastanelerin bünyesinde desteğiyle de bir şekilde gerçekleştirebileceğiniz bir şekilde destek olabileceğimiz görülmüş durumda. Bu güzel bir şey her hastanenin her farklı dernek olsun üniversite olsun ortak bir ortak bir çalışma altında bu işi başarabileceğini göstermiş olduk. Bu bizim için gurur verici Adıyaman için ilk olması da önemli bundan sonra da inşallah daha büyük hamlelerle bunlar devam edecek. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Kadın Doğum uzmanı Op. Dr. Mehmet Gül ise konferansın ilerleyen yıllarda yapılmasının değerine vurguda bulunarak, “Öncelikle bir Adıyaman Kadın Doğum Günleri toplantısı adı altında tüm Adıyaman'daki kadın doğumcularla yurdumuzun değişik bölgelerinden iştirak eden hocalarla ve doktor arkadaşlarla bir arada bulunmaktan çok mutlu olduğumu ifade ederim. Kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen başta Ömer Demirtaş arkadaşımız Mehmet Bülbül, Mehmet Şimşek hocalara çok teşekkür ederiz. Yine kongrenin düzenlenmesinde bize katkı sağlayan ana sponsor olan Park Hospital ve diğer ilaç firmalarımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu tarz bir kongrenin düzenlenmesi tabii bizim için oldukça önemli çünkü hani güncel bilimsel bilgilerin böyle bir ortamda tartışılması ciddi fayda sağlayacaktır. Tabii ki bu da Adıyaman'da hizmet veren kadın doğum uzmanlarının Adıyaman halkına faydası şeklinde yansıyacaktır. Bundan sonra da her yıl bu düzenlemenin 2., 3., 4. şeklinde devam etmesinin diliyorum.” dedi.


Kaynak:PHA

Editör: Adıyaman Haber