Adıyaman Köy ve Mahalle Muhtarları Mesleki Dayanışma Derneği üyeleri, Turgut Reis Mahallesinde bulunan ve yaklaşık 3 yıl önce yıkımı gerçekleştirilen hastanenin yeniden inşa edilmesi için basın açıklaması yaptı.

Eski Adıyaman Devlet Hastanesi önünde toplanan Adıyaman Köy ve Mahalle Muhtarları Mesleki Dayanışma Derneği Başkanı Abdulkadir Geylani Taş ve üyeleri; resmi makamlar tarafından alınan kararla yıkımı gerçekleştirildikten sonra hastane alanın boş kalmasına tepki gösterdi.

-"SAĞLIKTA YAŞANAN SORUNLARI ÇÖZEMİYORUZ"

Başkan Taş, burada yaptığı açıklamasında, devletin aldığı yıkım kararının normal olduğunu, ancak yıkımdan sonraki gerekli çalışmaların yapılmadığını vurgulayarak, “Buradan ben Adıyaman’ın yetkililerine seslenmek istiyorum. Öncelikle Ankara’da bulunan 5 milletvekilimize, bakın sayın vekillerim biz Adıyaman Köy ve Mahalle Muhtarları Mesleki Dayanışma Derneği olarak, 20 muhtarımız ile birlikte 20 mahallemizi temsilen buradayız. Bu ne demek oluyor biliyor musunuz ?yaklaşık Adıyaman’ın 4’de 3’üne mütakil geliyor. Bakın, burada insanlarımız hastaneye gitmek istiyor. 400 yataklı hastaneye gönderiyorsunuz, Altınşehir den gelen ilk durak burasıydı, 1954 yılında il olan Adıyamanımızın, en büyük eksiği olan sağlıktaki sıkıntıları maalesef çözemiyoruz, yazıktır, günahtır. Bakın birçok insan burada mağdur oldu. Birçok insan bir iğne yaptırmak için 400 yataklı hastaneye gidiyor, Bir nabız bir tansiyon ölçmek için oraya gidiyor.”dedi

-“ 7 BAKANIMIZ TAMAM DEDİ, SÖZ VERDİ”

Başkan Taş, "7 bakanımızda tamam dedi söz verdi, 2019 dediniz geçti, 2020’ye girdik daha belli değil, 2021’de gelse bize bir tarih verilmesi gerektiğini dile getirerek hastanenin biran önce yapılması gerekmektedir. Arkadaşlar bakın şu hastane yazıktır günahtır, bakın koca bir tabelası var burada, sadece tabela var. Madde bağımlısı, tinercisi, başıboş insanlar girmesin diye, etrafını kapattık, çünkü çevredeki insanlar rahatsız oluyordu, o kokudan, o pislikten dolayı ama bakın muhtarlar olarak halkın temsilcisi olarak geldik biz buraya, yazıktır günahtır sesleniyoruz biz buradan bakın, sayın milletvekillerim, sayın valim, sayın belediye başkanım, sayın siyasi partiler artık elinizi vicdanınıza koyun ve bu kadar insanı mağdur etmeyin. Bakın burada 200, 300 bin insan hastaneye geliyor, Turgut Reis mahallesinde bulunan bir yer, kayalıkta, Malazgirt’e, Cumhuriyet’e, Fatih’e yani yaklaşık 9,10 tane mahalleye hizmet ediyordu bu hastane burada, en az 200, 300 bin insana hizmet veriyordu." İfadelerini kullandı

“BU HASTANENİN AÇILMASI İÇİN AÇLIK GREVİNE BAŞLAYACAĞIZ”

Hastanenin bir an önce acıması ve buraya bir temel atılması gerektiğini dile getiren Başkan Taş, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Yazıktır günahtır, burada bu kadar insan mağdur durumda. Zaten burası Hacı Baba İnan tarafından, hastane amacıyla verildi hastane amacı dışında kullanılamaz. Tamam, kabul belki devletimiz şuan maddi açıdan sıkıntı yaşayabilir o’na da eyvallah ama bize de deyin ki 2020’in sonrasında, 2021’in başında deyin, Tarih belirleyin bize bakın biz halkımıza bir cevap veremiyoruz, bizler muhtarlar olarak, bu konuda mustaribiz bakın gerçekten. Yani en son çare ne olacak biliyor musunuz, burada dernek olarak Muhtarlarımız ile birlikte, bu bir tehdit değildir yanlış anlamayın, bu hastanenin açılması için açlık grevine başlayacağız. Şuan bizi hasta etmeyin, bu soğukta titriyoruz hepimiz vatandaş mağdur durumda yaşlı hastamız var. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan Bey lütfen, belki milletvekillerimiz sizlere söylemiyor olabilir ama sizler bizim temsilcimiz muhtarlar diyorsunuz ya size sesleniyoruz Allah rızası için Hastanemizi bir an önce Adıyaman Hizmetimize sunun, bu sağlık çok önemli, vatandaşımızın sağlığı çok önemli gerçekten yaşlı kitlemiz çoğalmakta, çocuklarımız mağdur durumda burada büssürü insan işsiz kaldı, büssürü Eczane kapandı onuda boş verin bizim sağlığımız tehlikede biz sağlığımızın bir an önce emin ellerde olmasını istiyoruz. 400 yataklı hastane Adıyaman’ı kaldırmıyor, her yerde araştırma hastanesi var, şehir hastanesi var, Adıyaman’ın hiçbir şeyi yok sahipsiz memleket demek istemiyoruz. Buradan 5 Milletvekiline sesleniyorum, hep birlikte Hastanemizi istiyoruz, Hastanemizi istiyoruz bunun ayrısı da gayrısı da yok."

-“MUHTARLAR HALKIN SESİDİR"

Muhtarların devlet ile halk arasında köprü görevi gördüğünü ifade eden Başkan Taş, "Eğer biz halk tarafından bize olan inançlarını kaybederlerse bizimde size karşı inancımız kaybolur. Dolayısıyla toplum tamamen darma dağan olur, Muhtarların sesine kulak verin, çünkü muhtarlar halkın sesidir. Lütfen biz artık hastanemizi istiyoruz, artık bunun kaçarı yok bakın biz söylemekten usanmıyoruz, siz de kaçmaktan usanmayın artık. Siz kaçtıkça biz kovalayacağız sizi çünkü bunun başka çözümü yok. Dolayısıyla Adıyaman halkına sesleniyoruz, Muhtarlarınız her zaman sizlerin emrinde, muhtarlar her zaman sizlerin sesi olacak ve hiç kimseden korkmayacağız."diye ifade etti.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha