Adıyaman İl Sağlık Müdürlüğünce, 560 sağlık çalışanına koronavirüs (COVID-19) hastalığı hakkında eğitim verildi.

İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada,  Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Bulaşıcı Hastalıklar Birimi tarafından hazırlanan eğitim programı dahilinde 3-6 Mart tarihinde tüm sağlık çalışanlarına COVID-19 eğitim verildiği bildirildi.

Açıklamada, COVID-19 hastalığı, etkeni, bulaşma yolları, vaka tanımları ve tanı yöntemleri hakkında bilgi vermek COVID-19 vakası veya temaslısı ile karşılaşıldığında izlenmesi gereken strateji ve uygulama şekilleri hakkında yol göstermek amacıyla eğitimin verildiği belirtildi.

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı eğitimci personeller tarafından verilen eğitim kapsamında, bakanlığın hazırladığı COVID-19 rehberine göre uygulanmış, eğitim süresince COVID-19 vaka yönetimlerinin yapılması için gerekli tedbirlerin alınması,  rehberde ifade edilen vaka tanımına göre belirlenmiş hastanelerde takip edilmesi ve tedavisinin yürütülmesi konusunda bilgi verildi.

Eğitime, aile hekimleri, aile sağlığı elemanları, 112 Acil Servis personeli, Toplum Sağlığı Merkezi ve İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli, Entegre Devlet Hastanesi personelleri olmak üzere toplamda 560 kişinin katılım sağladığı ifade edildi.

-KORONAVİRÜS COVID-19

Coronavirus’lar (CoV), soğuk algınlığından Orta Doğu Solunum Sendromu (MERS-CoV) ve Ağır Akut Solunum Sendromu (SARS-CoV) gibi daha ciddi hastalıklara kadar çeşitli hastalıklara neden olan büyük bir virüs ailesidir. Coronavirus’larzoonotik olup, hayvanlardan bulaşarak insanlarda hastalık yapabilir.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha