Vali Çuhadar, yaptığı açıklamada, kademeli normalleşme sürecinin üçüncü etabı kapsamında çeşitli tedbirlerin 1 Temmuz 2021 Perşembe gününden itibaren hayata geçirilmesiyle hayatın normale dönmesi için sabırsızlıkla bekleyen esnaf ve vatandaş için yeni bir döneme girildiğini kaydetti.

“Aşılama oranımızı en kısa sürede yükseltmemiz gerekmektedir”

Adıyaman’ın haftalık vaka sayısı en az ikinci il olma başarısını yakaladığını anımsatan Vali Çuhadar, “Sağlık Bakanlığımızın her hafta yayınladığı insidans haritasına göre, ilimizde tüm kurumlarımızın ve siz saygıdeğer hemşerilerimizin tedbirlere uyarak gösterdikleri hassasiyet sonucunda Adıyaman, Türkiye’de yüz bin kişiye düşen haftalık vaka sayısı en az olan ikinci il olma başarısını yakalamıştır.” dedi.

“Aşı olmaktan başka çaremiz yok”

Vali Çuhadar, “Ama maalesef ilimizde aşılamada arzuladığımız seviyede değiliz. Vaka sayısının düşmesi bakımından yakalanan bu başarının devam etmesi için düşük olan aşılama oranımızı en kısa sürede yükseltmemiz gerekmektedir. Salgın hastalıkları kontrol altına alabilmenin en etkili yolu dün olduğu gibi bugün de aşıdır. Kovid-19’un ölümcül etkilerine ve değişik varyantlara karşı aşı olmaktan başka çaremiz yok. Normal hayata kavuşmamızın ve sevdiklerimizle hiçbir kısıtlama olmadan bir araya gelebileceğimiz güzel günlere kavuşabilmenin yolu aşı olmaktan geçiyor.” ifadesini kullandı.

"18 yaş ve üzeri tüm vatandaşlarımıza ücretsiz Kovid-19 aşısı yapılmaktadır"

Randevulu ya da randevusuz ücretsiz aşı yapıldığına değinen Val Çuhadar, sözlerini şöyle tamamladı:

“Merkez ve tüm ilçelerimizde kamu ve özel hastaneler ile Toplum Sağlığı Merkezlerimizde hafta sonları dahil saat 8:00 ile 24:00 arasında; Aile Hekimliği birimlerinde ise mesai saatleri içerisinde randevulu/randevusuz 18 yaş ve üzeri tüm vatandaşlarımıza ücretsiz Kovid-19 aşısı yapılmaktadır. Siz saygıdeğer hemşerilerimizden ricamız, kendinizin ve sevdiklerinizin sağlığı için bir an önce aşı yaptırmalarıdır. Adıyamanlı vatandaşlarımızın sağduyusuyla yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadeleden başarıyla çıkılacağına yürekten inanıyoruz. Bekleyip risk almayalım. Vakit geçirmeden aşımızı olalım.”

Kaynak : PHA

Kaynak: pha