Merkez Külliyesi Vehbi Koç Konferans Salonunda gerçekleştirilen eğitim programına, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Nuh Tezcan, Kızılay Adıyaman Şube Başkanı Murat Bulut, üniversite akademik ve idari çalışanları ile öğrenciler katıldı.

“Kızılay Kimdir?” tanıtım filminin gösterilmesinin ardından programın açılış konuşmasını yapan Kızılay Adıyaman Şube Başkanı Murat Bulut, 150 yıllık geçmişe sahip olan Kızılay’ın çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünün altını çizdi.

Bulut, Kızılay kurumunun afetlerde ve olağan dönemlerde ihtiyaç sahibi ve korunmasızlara yönelik yardım sağlamak, toplumda yardımlaşmayı geliştirmek, güvenli kan temini gerçekleştirmek gibi faaliyetlerde bulunduğunu ifade etti.

-''İLİMİZDE YILLIK YAKLAŞIK 15 BİN ÜNİTE KANA İHTİYAÇ DUYULMAKTADIR''

Öte yandan, göç ve mülteci hizmetleri ile uluslararası yardımlarda bulunduğunu kaydeden Bulut, şöyle devam etti:

''Türk Kızılayı son 10 yılda 147 ülkeye yardımda bulunmuştur. İlimizde yıllık yaklaşık 15 bin ünite kana ihtiyaç duyulmaktadır. 2018 yılında ilimizde kan bağış merkezimiz 17 bin 500 ünite kan toplamıştır. Malatya’da bulunan kan merkezimizde her zaman kan stok seviyesi yeterli düzeyde tutulmaktadır. İlimizde hizmet veren kamu ve özel hastanelerin kan ve kan ürünleri ihtiyaçları bölge kan merkezimizden karşılanmaktadır.”

Adıyaman Kan Merkezi Kan Eğitmeni Mehmet Sancar ise, konuşmasında kan verme bilincine sahip olmanın önemine değinerek kan bağışının önemine değindi.

Kan vererek kurtarılan hayatları düşünmek gerektiğini  belirten Sancar, ''Ne kadar doğru ve önemli bir iş yaptığımızın o zaman daha iyi anlaşılacağını kaydetti.

- ''BİR İNSANI KURTARMAK TÜM İNSANLIĞI KURTARMIŞ GİBİDİR'' 

Malatya Kan Merkezi Kök Hücre Eğitmeni Alparslan Aksoy ise kök hücre bağışının önemine değinerek, ''Belki de bir insanın umudu sizdedir. Kimsenin umudunu kırmamak adına kök hücre bağışçısı olmamız gerekiyor. Bir insanı kurtarmak tüm insanlığı kurtarmış gibidir” dedi.

Konuşmaların ardından Adıyaman İl Emniyet Müdür Yardımcısı Nuh Tezcan tarafından programın konuşmacıları Mehmet Sancar ve Alparslan Aksoy’a adlarına üniversite külliyesinde dikilmiş fidanların sertifikası takdim edildi.

Program sonunda gönüllüler tarafından eğitim fakültesi önünde kurulan kan bağış standında kan ve kök hücre bağışı gerçekleştirildi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha