2019 yılı faaliyetlerini kapsayan çalışmalara yönelik İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erdoğan Öz başkanlığında değerlendirme toplantısı yapıldı.

Sağlık Müdürlüğü Ek Hizmet Binası Konferans Salonunda düzenlenen değerlendirme toplantısında,  müdürlüğe bağlı tüm başkanlıklar ve sağlık tesislerinin 2019 yılında yapmış oldukları faaliyetler;  yeni açılan birimler, poliklinikler, ilk defa hizmet veren branşlar, alınan tıbbi cihaz ve demirbaş, bina içerisinde ve dışında yapılan fiziki iyileştirmeler, eğitimler vb. istatistiki veriler, 2019 yılı yatırımları ve 2020 yılı hedefleri ve bu hedeflere ulaşmak için yeni stratejiler istişare edilerek, mali tabloların analizleri,  yeni açılacak olan sağlık tesisleri ve planlanan sağlık hizmetlerine ilişkin bilgiler verildi.

Ardından Uzm. Dr. Selçuk Aksöz tarafından Corona / Covid-19 virüs ile ilgili bilgilendirme sunusu yapıldı. Özellikle son günlerde başta Çin olmak üzere birçok ülkeye yayılan virüsün bulaşma yolu, korunmak için neler yapılması gerektiği, el yıkama ve hijyen alışkanlığının önemi hakkında sağlık çalışanlarına gerekli bilgilendirme yapıldı.

Sağlık Müdürü Öz ise, yaptığı konuşmasında, sağlık müdürlüğü olarak sağlık hizmetlerine ulaşılabilirliği eşit ve en üst seviyede yararlanmayı sağlayarak dengeli bir sağlık hizmeti sunmak, kişilerin yaşam kalitesini ve hayat standardını yükseltmeyi hedeflediklerini belirterek, "Hedefimize ulaşmamızda destek ve katkılarını bir an olsun bizlerden esirgemeyen Valimiz Sayın Aykut Pekmez’e, tüm milletvekillerimize ve gece gündüz demeden özveriyle çalışan sağlık yöneticilerimiz ve sahada çalışan tüm personelimize şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha