Adıyaman Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, özellikle düğün ve taziyelerde bir araya gelinmesiyle bulaşma riski kovid-19 da artış yaşandığı kaydedildi.

Küresel bir salgın olan koronavirus salgını ile mücadelenin devam ettiği belirtilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"İlimiz genelinde son günlerde pozitif vakalarda öngörümüzün ötesinde bir artış gözlenmektedir. Maalesef bu eğilim artarak devam etmektedir. Coronavirus salgını ile mücadelede elde ettiğimiz kazanımları ne yazık ki yapılan düğün, nişan, taziye, akraba, eş ve dost ziyaretleriyle tehlikeye atıyoruz. Bu törenlerde fiziki mesafe kuralı başta olmak üzere alınması gereken tedbirlere yeterince riayet edilmediği ve toplum sağlığının riske atıldığı görülmektedir. Bugüne kadar yapılan başarılı çalışmaların boşa gitmemesi ve daha kati tedbirlerin uygulanması zarureti doğmaması için vatandaşlarımızın rehavete kapılmadan daha dikkatli olması, maskesiz sokağa kesinlikle çıkmaması, bunun yanında el hijyenine ve sosyal mesafe kurallarına titizlikle uyulması önem arz etmektedir."

Açıklamanın devamında, "Bu çerçevede, İl Pandemi ve İl Hıfzıssıhha Kurulunun almış olduğu kararlar ve tedbirlere uyma konusunda vatandaşlarımızın göstereceği gayret genel durumu olumlu yönde değiştirecektir. Vatandaşlarımızın sevinçlerini acıya dönüştürmemeleri için alınan kurallara uyulmasını, kurallara riayet kendimize olduğu kadar yakınlarımıza ve diğer insanlara duyduğumuz saygının göstergesidir."denildi.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha