Dünyada yaklaşık 120 yıllık bir geçmişi olan Fizyoterapistlik mesleğinin ülkedeki ilk temeli 1961 yılında  Prof. Dr. İhsan Doğramacı tarafından Hacettepe Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu’nun kurulması ile atıldı.

Fizyoterapistlerin özellikle halk sağlığı ile ilgili olarak, Birleşmiş Milletler ’in tanımladığı gibi, dünyada en sık rastlanan dört temel grup hastalık içinde yer alan kalp damar hastalıkları, solunum hastalıkları, şeker hastalığı ve kanserden korunmada ve bu hastalıkların tedavisinde önemli görevleri bulunuyor.

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Fizik Tedavi Ünitesi Sorumlu Fizyoterapisti Uzm. Fzt. Abuzer Akbaş, yaptığı açıklamada, “Kaybedilen fonksiyonların tekrar kazanılması veya minimuma indirilmesi oldukça önemlidir. Fizyoterapistler olarak hasta ve engelli bireylerde çeşitli nedenlerden dolayı kas-iskelet sisteminde meydana gelen bozuklukların giderilmesi, sağlıklı bireylerde ise yaşam kalitesinin arttırılmasına yönelik Fizyoterapi ve Rehabilitasyon alanında aldığımız eğitimlerle halkımıza en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz” dedi.
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Klinik Sorumlu Hekimi Yrd.Doç.Dr. Adem Yıldırım ise “Birlikte hizmet verdiğimiz tüm fizyoterapist arkadaşlara özverili çalışmalarından dolayı teşekkür eder günlerini kutlarım” dedi.
Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastane Yöneticisi Yrd.Doç.Dr. Fatih Doğan, “Fizik Tedavi Ünitemiz son teknolojik cihazlarla hastalarımıza kaliteli hizmet sunmaktadır. Bu hizmetin sunumunda özveri ile çalışan Fizyoterapistlerimizin günü kutlar meslek hayatlarında başarılar dilerim” dedi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha