Sağlık Çalışanları Tek Çatı Altında

Ülkemizde sağlık alanında gün geçmiyor yeni tedavi yöntemleri imedikal cihazlar çıksın.Bunun birçok etkeni olduğu aşikar teknolojinin her geçen saatte bile değişkenlik gösterdiği bu çağda günün teknolojik hızını yakalamaya çalışan medikal firmaları,ilaç firmaları bu oluşumun en önemli rolünü üstlenirken hasta odaklı ve hasta memnuniyetini göz önünde tutan ve bunu uygulayan politikaları yadsımak akıl karı olmasa gerek.

Peki, birçok etkenin olduğu bu güçlü dinamizmde sağlık çalışanları nerede? Sağlık çalışanları bu dinamiklere ayak uydurabilmek için var güçleri ile mesleki donanımlarına katkı sağlamak ile meşgul.

Yüzlerce hastayı muayene eden tedavilerini aksatmadan uygulatan ve uygulayan personeli bir dakika diye bilgi almak bazen laboratuar bazen röntgen odasını sormak için yanaştığınız sağlık hiçbir kelimesini anlamadığımız kalın sözlükler ağır terminoloji kitaplarını karıştırırken bulabilirsiniz.

Bunların dışında sağlık çalışanlarının en önemli ve primer sorunu nedir? Bu sorunun en acil cevabı sağlık alanında yaşadığımız ve ülkemizin kanayan yarası olan şiddet olayları.Bu şiddet olaylarının birçok ayağı var bunları sosyolojik açıdan değerlendirmek daha doğru bir hareket olsa gerek.

Sağlık çalışanları bu şiddet olayları karşısında yaralanmakta hayatlarının sonuna kadar sekel kalmakta ve maalesef hayatlarını görevleri başında kaybetmektedir.

Bu olaylara karşı asıl işleri şifa vermek olan sağlık çalışanları mesleki olarak hatırlanmak onore edilmek en tabi haklarıdır. Bu haklarının yılda bir gün olsa hatırlanabilmesi için artık onlarında bir günü var hemde bütün sağlık çalışanlarını bir çatı altında tutan bir gün.

Hemşiresinden doktoruna, att’sinden paramediğine burada sayamayacak kadar bir çok kıymetli branşa kadar artık tek çatı altında hatırlanacak. Bu tescillenmiş ve resmileştirilmiş gün her yıl 11 Ocak’ta kutlanacak.11 Ocak Sağlıkçılar Gününü bizlerde kutlar şiddet olaylarının olmadığı nöbetler dilerim...