Güneş doğmadan zifiri karanlıkta eşeklerle yola çıkıp tütün kıranlar bilir emeğin ne olduğunu ! Güneş'in ilk doğumuyla tarlalardan kalkan toz bulutlarını çilekeş emekçiden başka kim bilir? Nice çocuklu anne bilirim, çocuğu sırtında tarlalarda çalışıp kimseye muhtaç olmadan Onurla yaşayan elleri çizik çizik olmuş mübarek anneleri ,elleri  nasır tutmuş genç kızların alın terlerini al yazmasıyla silmesini , tarladan  getirilen tütünün gün boyu yaprak yaprak şişlere takılıp ipe geçirilmesini ,yorgunluktan elleri titreyen dedeleri sen nerden bileceksin AHMET AYDIN!!!!

Kurutulan tütünün odalarda  ne emeklerle üst üste dizildiğini, ne zorluklarla katlanıldığını, tütün tozunu yutmanın çaresizliğini kim bilir? Aylarca bekletilen tütünün çamurla sıvanmış sığınaklarda ne emeklerle yumuşatıldığını sonrasında destelendiğini kaç kişi bilir ? Adıyaman'ın emekçileri onurlu gururlu tütün üreticileri bunu bilir de sende bilir misin SALİH FIRAT ?

Kota sistemi deyip tütünün adının kaçağa çıkmasına sebep olan zavallı hükümetler bilir misiniz tütünün son halinin hangi aşamalardan geçtiğini? Tarımı bitirme timi oldunuz da şu emekçinin hakkını bir kez savunmayı akıl edemediniz mi? Bu ülkenin bütün kaynaklarını sağa sola peşkeş çekip ekonomi uçuyor dediğiniz halde tütüne vergi bindirme acizliğinizin bir açıklaması var mı ?Varsa bizde duyalım ADNAN BOYNUKARA! 

Tütün kutuları vardır yaşlıların cebinde ne umutlar taşır ne hüzünler vardır. Çakmağın kutuya çarptığında çıkardığı ses hüzün notası, müziğin ,yüreğin durak noktası değilde nedir? Bir cigara sarıp dostuna ikram eden yüzü çizgilerden anlam haritası olmuş elleri öpülesi köylü emekçilerinin ekmeğinden ne istiyorsunuz? Fakirliğe mahkum ettiğiniz, umudunu , dünyasını tütün zifirine buladığınız çaresizliğin girdabında döndürdüğünüz hüzün tarlalarından ne istiyorsunuz? Siz bilir misiniz yıl boyu çekilen çile sonunda alınan üç beş kuruş parayla neler alındığını ? Tabiki bilmiyorsunuz bulgurun yağın şekerin tuzun unun yokluğunu hiç görmediniz ki ... yaşıyor musun İBRAHİM HALİL FIRAT?

Ve namı değer muhteşem içişleri bakanı SÜLEYMAN SOYLU Adıyaman'a gelince amacının terörün kaynağını kurutmak olduğunu söyledi. Bu insanın aklıyla dalga geçmek değilde nedir? Sınırdan o kadar kaçak sigara geçiyor marlborosu parlamenti ve adını sayamayacağımız kadar marka bunları yasak etsene sayın SOYLU. Biraz sıkıntılı o işler değil mi? Adıyaman milletvekillerinin ve belediye başkanının hak arama metodu rica etmek,bizim için tütün önemli dokunmayın bir daha yaramazlık yapmayız gibi acizlik içindeki duruşa ne demeli. ÇOK YAZIK !

Fakirliğe mahkum olmuş güzelim Adıyaman'ın sapsarı tütününden elinizi çekin ! Yolsuzluğun dibine batmış zavallı siyasetinizi emekçinin köylünün cebinden uzak tutun. Adıyaman'ın şerefli insanları sizden ne hizmet istiyor hatta hiç bir şey istemiyor biliyorum hepsinin umudunu kırdınız hayattan izole ettiniz duygularını sömüre sömüre bitirdiniz. GÖLGE ETMEYİN BAŞKA BİR ŞEY İSTEMİYORLAR.

Muhalefet eden kimse yok Adıyaman'da !  Behçet yıldırım kim?var mı sesini duyan var mı herhangi bir çalışması bu nasıl bir vekilliktir arkadaş ! CHP nin il yönetimi ilçelerinin uyuyan yöneticileri Adıyaman'ı sömüren bu yönetim tarzına itirazın bugün en yüksek sesle olmayacaksa ne zaman olacak. İktidar vekilleri de twiter de sosyal medyada tütüne sahip çıkıyor kınıyor olanları sizde aynısını yapıyorsunuz yok mu bir emekçiye fikriniz ? 

Ama asrın lideri ! yol yaptı deyip herşeye inanan yalnız ve güzel ilimin emekçileri burda artık Adıyaman'da tercihlerinizle yerleşik düzene bir tokat atmanız gerekmiyor mu? Mega şehirlerle Adıyaman'ı bir kıyasla bakalım Adıyaman köyden öte bir şey oluyor mu ? Madem Adıyaman vekilleri tütün ile ilgili yasa çalışmalarına destek vermiyor şu soruyu soralım mı hep beraber ? EĞER BU YASA DA ISRAR EDİLİP  EMEKÇİNİN ALIN TERİNE DARBE VURULMAYA ÇALIŞILIRSA İSTİFA EDECEK MİSİNİZ ?