Röportaj: Adıyamanlılar Net Genel Yayın Yönetmeni Yunus Yaşar

Irmak Suna Binici’yi bir şiir programında tanıma fırsatı buldum. Keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. Bizi kırmayıp soruları tüm içtenliği ile cevapladığı için teşekkür ediyoruz.

Yunus Yaşar: Öncelikle klasik soruyla başlayalım. Kimdir Irmak Suna Binici? Kısaca kendinizden, geçmişinizden bahseder misiniz?

Irmak Suna Binici: 12 Kasım 1975 Adıyaman doğumluyum.

İlkokul orta ve lise biri İstanbul’da okudum.

Liseyi Tunceli Pertek te bitirdim.

Gazi üniversitesi Maliye mezunuyum. Aynı zaman da Felsefe öğretmeniyim. 11 yıldır eğitim danışmanlık hizmeti veriyorum. Okumayı ve çocukları çok seviyorum. Üç tane şeker gibi kızım var.

Yunus Yaşar: Peki, yazmaya nasıl başladınız?

İçine kapanık bir çocukluk geçirdim. Duygularımı o kadar yoğun yaşıyordum ki; ya yazacak ya da bunalıma girecektim. Ben duygularımı yazarak ifade etmeyi tercih ettim. 1995 ten beri yazıyorum.

Yunus Yaşar: İlk kitabınızdan konuşalım biraz… ‘Aşkın Suskun Hali’ manevi, millî ve aşk şiirleri var. Arada bulunan muhabbet kısımları da çok keyifli ve akıcıydı. Her yazar eserinde kendinden bir parça sunar derler. ‘Aşkın Suskun Hali’ de sizin için öyle miydi?

Irmak Suna Binici: Evet. 2017 de yayınlanan kitapta, kendimden çok parça olmakla beraber, gözlemlerimde ciddi yer alıyor. Tamamen samimi halk diliyle yazdığım bir kitap.

Yunus Yaşar: İkinci kitabınız’ Bana Bir Gül Ver’ hemen arkasından geldi. Bir yıl içinde ikinci kitabı çıkarmak kolay olmasa gerek. Nasıl ortaya çıktı ‘Bana Bir Gül Ver’?

Irmak Suna Binici: Evet, çocuklarla ilgili yazmaya başlamışken o günlerde yaşadığım yoğun duygu durumları sürpriz bir şekilde 2018’ de ikinci bir şiir kitabını doğurdu. Kolay değildi. Yazmadan duramıyordum.

Yunus Yaşar: Çocuklarla ilgili yazdığınızı söylediniz? Yeni bir kitap doğacak diyebilir miyiz?

Irmak Suna Binici: Evet, aslında üç proje var elimde çalıştığım, hangisi önce tamamlanır bilemiyorum. Her bir proje de okuyucu kendini bulacak ve hayatında ki problemlere bir fener tutabilecek.

Yunus Yaşar: Çıkacak olan kitaplar ile şiir kitaplarınız arasında ortak özellikler var mı?

Irmak Suna Binici: Samimi bir dil, anlaşılır olması dışında farklı kulvarda olacak. Şiir mi diyorsanız? Şiir benim konuşma dilim oldu.

Yunus Yaşar: Son olarak genç yazarlara verebileceğiniz bir tavsiye var mı?

Irmak Suna Binici: Aklınıza gelenleri mutlaka not edin. İyi veya kötü demeden not alma alışkanlığı edinin. Okuyun, okuyun, okuyun. Dolmadan taşamazsınız.

Editör: Adıyaman Haber