Yeni hükümetin kurulması ve görevlendirilmelerin yapılmasından sonra Adıyaman milletvekillerinin yapması gereken hususları Adıyamanda Bugün Gazetesiyle paylaşan Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Zeki Dişkaya, bir dizi konuda açıklamada bulundu.

 Geçmişte siyasilerin yapamadıkları çalışmalardan ötürü Adıyaman’ın istenilen yerde olmadığının altını çizen Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Zeki Dişkaya, “Şuanda bireysel işlerle, tayinlerle, şahsi meselelerle, ihalelerle uğraşılırsa Adıyaman sürekli yerinde sayar” dedi.

 

“ADIYAMAN HAK EDİLEN BİR YERDE DEĞİL”

 

Adıyaman’ın çevresinin büyük şehirlerle çevrili olduğunu hatırlatan Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Zeki Dişkaya, “İlimiz büyük şehirlerin ortasında kalan mağdur bir ildir. Malatya, Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa ve Diyarbakır gibi iller büyük şehirken, Adıyaman ise bütün bu büyükşehirlerden katbekat daha fazla yer altı ve yer üstü zenginliklerine sahip bir ildir. Gerek turizm yönünden gerekse farklı yönleriyle Adıyaman hak edilen bir yerde değildir. Hükümetin ülke genelindeki yapmış olduğu hizmetlerden kısmen de olsa ilimiz faydalanmıştır. Milletvekillerimizin ilimize hizmetleri olmuştur. Fakat istenilen seviyede asla değiliz. Adıyaman devletinden çok alacaklı. Bu alacağı da epeyce birikti. Milletvekillerimizin yükleri ağır ve işleri zor. Gerçekten Adıyaman’da bir çağ atlayacaksak çok radikal kararların alınması gerekiyor. Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, gerçekten bir Adıyamanlı gibi canhıraş çalışmakta. Gecesi, gündüzü yok. Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, aldığı bir takım radikal kararlarla, farklı bir takım tavırlarla bir şeyler yapmanın çabası içerisinde. Milletvekillerimiz, belediye başkanımız, bürokrasimiz, sivil toplum örgütlerimiz birlik ve beraberlik içerisinde, belirli bir plan dahilinde hareket etmezlerse korkarız ki, yine sonuç alınmayacaktır. Bu nedenle ilimiz için önceliklerin belirlenerek, kağıt üzerine dökülerek, planlanması lazım” diye konuştu.

 

 

“ADIYAMAN BÜYÜK BİR DARBE YEDİ”

 

 

Adıyaman’ın temel sorunlarını gazetemizle paylaşan AGC Başkanı Zeki Dişkaya, “Organize Sanayi Bölgesi’nin acilen ele alınması lazım. OSB bölgesinin mutlaka rehabilite edilmesi, sorunların çözülmesi lazım. Sorunlara çözüm bulmak içinde sanayicinin dinlenmesi gerekir. Teşvik kapsamında 5. ve 6. bölge meselesinde Adıyaman büyük bir darbe yedi. Bu sebeple Adıyaman’ın mutlaka biran önce 6. bölgeye alınması gerekiyor. Zamanında yapılan hataların bedelini Adıyaman şuanda ödüyor. 3 ayda bir Adıyaman’da milletvekillerimizin, bürokratlarımızın ve sivil toplum örgütlerimizin bir masa etrafında bir toplantı yapması lazım. Sorunlar bir bir konuşularak, çözüm yolları bulunmalı. Ve oradan çıkan planlamaya göre harekete edilmeli. Şuanda bireysel işlerle, tayinlerle, şahsi meselelerle, ihalelerle uğraşılırsa Adıyaman sürekli yerinde sayar. Şuanda Adıyaman’ın çok küçük bir kısmı sulanabiliniyor. Sulama konusunda özellikle Samsat ilçesinde çok ciddi sıkıntılar yaşanmakta. Elektrik borcundan dolayı çiftçilerimiz Samsat ilçesinde sıkıntı yaşıyorlar. Bu soruna biran önce çözüm bulunmalı. Zaten diğer ilçelerimizde “sulu tarım” diye bir şey yok. Sulama konusunda Adıyaman’da ciddi sıkıntılar yaşanmakta. Turizm konusunda da bölgemizde terör olaylarının cereyan etmesinden ötürü bütün rezervasyonlar iptal ediliyor. Bu sebeple grup turları bir türlü Adıyaman’a yapılamıyor. Ayrıca ilimize 5 yıldızlı otellerin yapımı içinde bir çalışma yapılması lazım” şeklinde konuştu

AGC Başkanı Dişkaya, engellilerin ve yaşadıkları sorunların dünyada olduğu gibi, ülkemizde de toplumu yakından ilgilendiren bir insanlık sorunu olarak her geçen gün daha da önem arz ettiğini belirterek, şunları söyledi: “Engellilerin haklarını, hukukuyla, eğitimiyle ve istihdamıyla bir bütün olarak ele almak gerekir. Engelli vatandaşlarımıza tanınan haklar bir bağış, bir iyilik değil, onların insan olmalarından kaynaklanan doğal haklarıdır. Onlara insanca yaşatacak ortamlar hazırlamak, üretici olarak topluma kazandırmak, toplumların en önemli sorumluluklarındandır. Bu anlamlı günde tüm engelli vatandaşlarımızın ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü en içten dileklerimle kutlar, ömür boyu mutlu bir yaşam dilerim.”

 

 

HABER: ÖMER KARAKUŞ

Editör: Adıyaman Haber