Besni, baharla birlikte siyasi kadroları yenileme yolunda, adım adım ilerliyor. Gündemdeki konuları sordum EYYÜP MEHMET EMRE cevapladı. Besni’de konuşulan tüm soruları, içtenlikle kendinden emin, kararlı bir şekilde cevapladı. Mevlana dedi, proje dedi,  saygı dedi. Röportaj yapmak istedim galiba manifestosunu sundu. Buyrun beraber dinleyelim... 

ALİ YILMAZ : 

Belediye kaynaklarının kullanımı noktasında,  geçmiş dönemde yapılan  harcamalar ile ilgili araştırmalarınız olacak mı ? Mal varlığınızı açıklayacak mısınız? Diğer adaylara, bu konuda bir  çağrınız var mı?

E.MEHMET EMRE: 

Belediye başkanlığını kazandığımız taktirde -ki halkımızın teveccühü bu yönde-, öncelikle belediye kaynaklarının kullanımı ile ilgili hızla talimat vererek, yapılan tüm işleri, komisyon huzurunda incelemeye başlayacağız. Besni halkına ait ne varsa, son kuruşuna kadar, yapılan işlerle orantı kurup, varsa farklar, açıklık sonuna kadar inceleyeceğiz. Her hangi bir kin gütmeden hak, hukuk neyi emrediyorsa onu uygulayacağız.  Malvarlığımı seçildiğim gün, belediyenin internet sitesine koyacağım. Tüm adaylara çağrım malvarlıklarını açıklamaları, sadece adaylar değil mevcut başkanın da aynı şekilde şeffaflık ilkesini uygulayıp malvarlığını net şekilde kamuoyuna açıklamasını istiyorum. Kamuoyunun şu an bu yönde acil bir talebi var. Mevcut başkan seçilmeden önceki varlığı ile bugünkü malvarlığını açık net açıklamalıdır. Kamuoyu bu yönde baskılarını devam etmelidir. Besni de konuşulan soruların cevabını muhatapları ya kendileri verecekler yada adaletin eli kulaklarından tutup hukukun terazisine teslim edecektir

ALİ YILMAZ : 

Sosyal medyadan,  sürekli değişen sahte hesaplardan adaylığınız ile ilgili farklı iddialar ortaya atılıyor. Halkın İradesi dışında birilerinin sizi aday gösterdiği dillendiriliyor. Bu iddiaların çıkış sebebi nedir? 

E.MEHMET EMRE: 

Bu konuyla ilgili daha önce kamuoyuna net açıklamalarım oldu. Sadece gülüp geçtiğim bir safsata. Belli çevrelerin siyaset yaptığını zannedip kendilerinin de inanmadığı bir algı oluşturma gayreti olarak görüyorum. Kendilerine rakip olarak gördükleri,  bana oy veren insanlar üzerinden,  art niyetli olarak gösterdiğimiz gayretleri lekeleme girişimlerini,  boşa çıkaracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Gün geçtikçe kenetlendiğimizi birlikte büyüdüğümüzü gören odaklar modası geçmiş ayak oyunları ile güya bizi karaladıklarını zannediyorlar. Ben ve arkadaşlarım toplumu geren,  nefret oluşturan irinli siyaset dilini, asla tercih etmeyeceğiz. İftira atanların karşısında Allah’a şükürler olsun sapa sağlam duracak karakterimiz mevcut.  2014 seçimlerinden beri üzerime yapıştırılmaya çalışılan kara propaganda unsurlarından biri bu hesaplar üzerinden üzerime boca edilmeye çalışılıyor. Tamamen temayül yoklamaları ve partimin bana olan güveni neticesinde adaylığım kesinleşti. Haricinde ortaya atılanlar tamamen birilerinin adaylığımı çekememe ve kabullenmeme üzerine kurdukları hezeyanlardır. Biz adımlarımızı yere sağlam vurdukça birilerinin korkuları artmaya başladı. Korkudan düşünce sistematiğinden kopanların iftiralarını konuşacak zamanımız yok bizim.

ALİ YILMAZ : 

Bir çok projeniz var. Besni için kanal İstanbul gibi çılgın denebilecek iddialı projeniz var mı? Millet bahçesi dediğiniz projenizi hayata geçirmek için ne gibi kaynaklar kullanacaksınız? 

E.MEHMET EMRE: 

Besni için hayalimdeki güzellikleri uygulayabilme fırsatını, değerli Besni halkından aldığımız taktirde, bütün projelerimizin uygulama fırsatını da yakalayacağız. Bunun için Besni haritası üzerinde yaşam alanlarını kolaylaştırıcı, sokaklarının ferahlığı ile ilgili bir çok çalışmamız mevcut. Öncelikle Yenikenti RANT  kapısı olarak görenlere inat millet bahçesi projemizi  eski tekel binasının yerine çevre ve şehircilik bakanlığımızın desteğiyle hayata geçireceğiz. Realiteden kopmadan Besni’yi hak ettiği noktaya taşımak için gecemizi gündüzümüze katıp canla başla çalışacağız. 

ALİ YILMAZ: 

Besni’de sokak sağlıklaştırma projeniz var mı? Engelli bireyler için  sokak düzenlemeleri yapılacak mı? Trafik sorunu,  park sorunu nasıl halledilecek? 

E.MEHMET EMRE: 

Canımı çok sıkan bir durum bu! Sokakları gezdiğimiz zaman gördüklerimiz güzel memleketimize hiç yakışmıyor. Sokak sağlıklaştırma projemiz mevcut . Engelli kardeşlerimiz için sokağı yaşanabilir kılmak için, elimizden gelen her şeyi yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Keşmekeş halini alan trafik ve bu soruna bağlı park sorunu ile Atatürk caddesini curcunaya çeviren köhne anlayışları Allah’ın izni ile ortadan kaldıracağız. Besni tüm enerjisini asla aksayan yönlere harcamamalı. Biz gün geçtikçe insanlara hayatı daha çok kolaylaştırmanın yollarını bulmak için uğraşacağız. Sokağın renklerini trafik ve gürültüye kurban etmeyecek şekilde çabalarımızı artıracağız. Herkesin Besni’ye gelmek için bir bahanesi olacak şekilde çalışacağız. 

ALİ YILMAZ:

Yıllar önce öğrencileri evinize iftara davet ettiğiniz ve ihtiyaç sahipleri ailelere yardım ettiğinizi duydum bir kaç kişiden. Halkın bu anlamda sizi taktir ettiği bir gerçek. Bu minvalde bugün öğrenci ve fakirler için, sosyal projeleriniz var mı ? Destek kart adı altındaki projenizin kapsamı nedir ?

E.MEHMET EMRE : 

Peygamberimiz bir hadisi Şerif’inde sağ elin verdiğini sol el görmemeli diyor. Hayatım boyunca ilke edindiğim insanlara yapılan yardımların gizli kalması hususuna çok önem veririm. İnsanları toplum içinde yardım edilenler diye afişe etmek doğru bir yaklaşım değil. Bunun için de destek kart projemizle inşallah bu sorunu ortadan kaldıracağız. Birlik ve beraberliğimizi ekonomik eşitlik ilkesiyle sağlayacağız. Bu projeyle ile de asıl amacımız insanlarımızı kaynaştırıp topyekün büyümeye katkı sunacağız. Heyecanlıyız vazife aldığımız taktirde kimseyi ötekileştirmeden yardımlarınızı yapacağız. Yardıma muhtaç kim varsa Allah’ın bize verdiği imkanlar dahilinde inşallah ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Yapılan yardımları da dillendirmeyi de doğru bulmadığımı burdan tekrar söylemek istiyorum.

ALİ YILMAZ

Besni’deki tarihi yerlerinin restorasyonu, su gözü gibi mesire alanlarının çevre düzenlemesi için, düşündüğünüz ne gibi bir projeniz var? 

E.MEHMET EMRE: 

Tarihi yerleri atalarımızdan kalan miras olarak görüyorum. Geçmişle köprü kurduğumuz bu değerlerimizi tabi ki en iyi şekilde restore edip, korumaya alacağız. Bunun içinde fen edebiyat ve tarih mezunu arkadaşlarımızı bu konuyla ilgili görevlendirip, geçmiş ve bugünümüzle köprü kurmayı amaçlıyoruz. Atıl duruma sokulmuş atalarımızın yadigarı olan bu hazinelerimizi, projemizle tekrar BESNİ’ye kazandıracağız.  Besni’nin  tarihteki yolculuğunu sınıflandırma ve tasnifler yoluyla hepimizin geçmişle olan bağını güçlendireceğiz.  Tarihin bir çok anına tanıklık eden Besni’mizin omuzlarına çökmüş tükenmişliği en kısa zamanda ortadan kaldırmak için baharla birlikte inşallah yeni bir anlayışla Besni’yi hakettiği noktaya çıkaracağız.

ALİ YILMAZ: 

Besni yerel kaynaklarından dillendirilen özellikle halkın çok şikayet ettiği sokak hayvanları için, ne gibi bir düşünceniz var? Belediyenin bu konudaki açıklamalarını nasıl karşılıyorsunuz? 

E.MEHMET EMRE 

Mevcut belediye maalesef bu konuyu çözmekten aciz durumda şu an. Bir çok olay yaşanmasına rağmen,  hala bu mesele çözülebilmiş değil. Kanunlar izin vermiyor gibi bir bahanede dillendirildi bu konuda. Hayvanlar dar bir alana hapsedilerek zaten çözülecek bir mesele değil. Hayvanların barınaklarında rahatça dolaşabileceği bir alan oluşturamadığınız taktirde, bahanelerle geçiştirme yoluna gidersiniz. Hayvan haklarına aykırı davranmadan insanlara zarar vermelerinin önüne nasıl geçileceğini inşallah başkanlığımız döneminde kanıtlayacağız. Rutin bakımlarını yaparak, insanların hayvanlarla olan güçlü bağlarını da muhafaza edeceğiz. Yüce mevlamızın sessiz kullarım dediği bu hayvan dostlarımızı en iyi şekilde koruyup emanetimiz sayacağız. Kanunları bahane olarak görenler sanki belediye olarak tüm kurallara riayet ediyormuş gibi bir izlenim yaratması da mizahçılara havale edilecek bir durum. Besni kenar semtleri gruplar halinde gezen  köpeklerle dolmuş durumda. Bakımları var mı yok mu belli değil. Bir çoğu belki de zararsız. Bakıma muhtaç olan bu dostlarımızı başkanlığınız süresince sorun olmaktan çıkaracağız.

ALİ YILMAZ : 

Halkta büyük bir karşılığınızın olduğunu,  gösterilen olumlu tepkilerden anlamak mümkün? Herkesimden size karşı oluşan bu olumlu havayı neye bağlıyorsunuz? Partinizin size desteğini yeterli buluyor musunuz? 

E.MEHMET EMRE :

Partimin desteğini milletvekili arkadaşlarımızın yaptıkları ziyaretlerden anlamak zaten mümkün. Desteklerini her anlamda görüyorum. Bana karşı oluşan bu olumlu düşünceleri de yüce mevlamın bana bir hediyesi olarak algılıyorum. İnsanlarımızın sıcak diyalogları gözlerinden okuduğum masum duygular İnanın o kadar huzur veriyor ki bu samimi duygulara hizmet edebilmeyi nasip etmesi için dua ediyorum. Hayırlı olabileceksem bir tuğla da ben Besni’ye ekleyeceksem bu görevi mevlam versin diye diliyorum. Boş ceple gelip, ceplerimizi dolduracaksak bu görev bize uzak olsun. Halkın her kuruşu çok önemli, belediyeyi herkes hesap sorabilecek, haklarını sorgulayacak bir düzeye çekeceğiz. İnsanlarımızın da bize olan güvenlerinden dolayı samimi yaklaştığını düşünüyorum.

ALİ YILMAZ: 

Belediye kaynaklarını arttırmak için rüzgar gülü, termik santral gibi doğrudan halka yansıyacak projelerinizi uygulamak için, ne gibi girişimleriniz olacak? Bunun için bakanlıktan destek aldınız mı? 

E.MEHMET EMRE : 

Bir çok yerde projelerimizi anlatıyoruz. Bu hususa diğer adaylarında dikkat etmesi lazım. Kamuoyunu aldatma yoluna gitmememiz lazım. Belediye kaynaklarını arttırmak, insanlarımızın ihtiyaçlarını masraflarını bugünkü düzeyden aşağı çekmek için elimizden gelen gayreti sarf etmemiz lazım. Projelerimiz gerçekten halkın ihtiyaçlarından doğan acil durumlar. Beni çok mutlu eden husus ise , söylediklerimize halkın verdiği tepkiler. Yapacağımıza olan inançları bizleri çok mutlu ediyor. Ben ve arkadaşlarım daha doğrusu ekibimizle inşallah en iyi kaynakları Besni’ye kazandıracağız. 

ALİ YILMAZ :

Belediye başkanı olursanız,  bugün  Besni’de konuşulan imar izinleri yada belediye avantajlarının kullanımı noktasında haksız kazançların olduğu iddiasını nasıl karşılıyorsunuz? Ve eğer Başkan olursanız sizin döneminizde farklı ne olacak? 

E.MEHMET EMRE: 

Başkanlığımız döneminde her şey tamamen şeffaf olacak. Halkın rahatsız olduğu hiç bir uygulamayı es geçmeyeceğiz. Hepsini masaya yatırıp en ince ayrıntısına kadar sorgulayıp yeni yönetmenliklerle belli kurallara bağlayacağız. Husumet bloklaşmalarına alet olmadan, kimseye kin gütmeden belediyenin kaynaklarının kullanımı ile ilgili adaleti sağlayacağımıza kimsenin şüphesi olmasın. Şaibeli işleri,  tüm detaylarını halkımızla paylaşarak hesap verilebilirliği belediyenin görevi haline getireceğiz. Başkanlığımız bu açıdan çok önemli, çünkü biz Besni halkına hakkını geri vermek için geliyoruz. Bizimle  birlikte Besni yeniden doğacak. En önemlisi de haklarının her daim farkında olacak! 

ALİ YILMAZ

 Besnispor için ne düşünüyorsunuz? Besni döneminizde spor anlamında hareketlenecek mi? 

EYYÜP MEHMET EMRE

Altyapıyı güçlendirerek Besnispor’un geleceğine katkı sunacağız. Bu anlamda ciddi teşviklerimiz olacak. Spor yapılacak alanları arttırmak istiyoruz. Halkımızın daha rahat nefes alabileceği sağlık anlamında kendini iyi hissedeceği bir ortamda yapacakları sporu değerli buluyoruz. Bu anlamda inşallah başkanlığımızda Besni’yi hareketlendireceğiz.

ALİ YILMAZ: 

Zamanınız çok kısıtlı son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı ? Seçim tahmini verecek misiniz? 

E. MEHMET EMRE:  

Mevlana’nın , düşünce dünyasında hoşgörü , Allahın güzel  ve hoş olarak yarattığı  her şeyi görebilmek yeteneğidir.   Hoşgörünün  esası  farklı olana farklı bakmamak ve onu ötekileştirmemektir. Mevlana’nın hoşgörü anlayışı hem hayatına hem  eserlerine yansımıştır. “  Onun kim olursan ol gel  “  sözleri ile sembol haline getirilen evrensel mesajı , bütün insanları hakkın mazharı saymak , “ bir bedenin uzuvları gibi “ görerek sevmek esasına dayanır. insan yaratılmışların en şereflisidir “ düsturuyla  her dilden , her dinden , her renkten , insan kucaklayan Mevlana sevgisi   , barışın , kardeşliğin , hoşgörünün sembolüdür. Ben EYYÜP MEHMET EMRE olarak hoşgörüyü hakim kılmanın bizlere, Besni’ye yararlı olacağını düşünüyorum. Herkesin oyuna talibim. Bizi seven destek olan ve diğer adaylara oy verecek tüm kardeşlerime selam ve sevgilerimi iletiyorum. Seçim tahminini ise halkımız tahminden öteye bir noktaya taşımış durumda. İnşallah Besni EYYÜP MEHMET EMRE diyecek! 

EYYÜP MEHMET EMRE

1976 Besni doğumlu.

2000 Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu

2002 AK Parti Yönetim Kurulu Üyesi

2007 AK Parti İlçe Başkanı

2014 AK Parti Besni Belediye Başkan Adayı 

2019 AK Parti Besni Belediye Başkan Adayı

31 Mart TÜM BESNİ’NİN  BELEDİYE BAŞKANI!

Editör: Adıyaman Haber