Yıllar önce Adıyaman’a bir Tekstil Firmasında çalışan erkek kardeşini ve yeğenini ziyarete gelen Tamer Çelik, “Lazın Yeri” diye adlandırdığı “balık restaurantı” işletmesini, inişli çıkışlı bir mücadele sonucu, yıllar içerisinden başarıdan başarıya koşarak Adıyaman’da  “1 Numara olma” hedefini yakaladı.

Adıyaman Altın Şehir Mahallesinde bulunan” Laz’ın Yeri” Restaurantı’nın mönüsünde, mevsime göre ortalama günlük 14-15 çeşit Balık’ın yanısıra Akçaabat Usulü Et Köfte, Karadenizin Mıhlaması ve Karadenizin Karalahana Çorbası çeşitleriyle müşterilerine hizmet veriyor.

İşletme Sahibi Tamer Çelik, başarıdan başarıya koşturduğu “ Laz’ın Yeri Balık Restaurant’ın”  Hikayesini Adıyamanlılar Net Haber Sitemize anlattı.

Laz’ın Yeri Balık Restaurant’ın Hikayesi::::

Laz’ın Yeri’nin ilk başlangıç tarihi 1998 Adıyaman Belediye binası Tansaş market altında pasaj içinde hizmet vermeye başladı.

Kısaca Adıyaman’a geliş hikâyemden biraz bahsedeyim.

1998 yılında Adıyaman’a erkek kardeşimi ve yeğenimi ziyarete geldim. Kardeşimde bir tekstil firmasında çalışıyordu. Ama iş yerinde sıkıntıları vardı. Bana ‘’Abi ne iş yapabilirim’ dedi, Bende ‘Gel sana balık restaurantı açalım’ dedim.  Amacım kardeşime balık restaurantı açıp tekrar Samsun’a dönmek ve oradan da İstanbul’a geçip asıl mesleğim olan Müzikle (Klasik Türk Müziği konservatuar Şan Bölümünü bitirdim) ilgilenmek olacaktı. Kadere bakın ki restaurantı Tansaş altında açtık ve aradan üç ay geçti (bekara sormuşlar nerelisin daha evlenmedim ki demiş) bende buralı oldum. Aynı aileden ikinci kızı aldık ve 1999 da tescilli Adıyamanlı olduk. Restaurantı kardeşimle beraber işletmeye başladık. Zaman ilerledi kardeşim Samsun’a gitti ve ben burada kaldım. Ne zaman Adıyaman’dan çıkmak istesem sanki bir tılsım var bu memlekette beni bırakmadı. Zaman içerisinde Laz’ın Yeri’ne biraz ara vermek zorunda kaldık. Çünkü balığın getirilmesi acayip maliyetli oluyordu. Aradan 8 yıl geçtikten sonra tekrar Mimar Sinan Parkı’nın arasında Adıyamanlı bir ortakla bu işe tekrar başladık. Onunla ortaklığımız 4 yıl sürdü. Sonrasında halk bankası arasında bir yere geçtim. Sonrasında da 1.Nolu Sağlık Ocağı’nın arasında tam 6 yıl hizmet verdim. Tabi bu zaman içerisinde Lazın Yeri Adıyaman halkının ve buraya yerleşen yabancı memurların gözdesi haline yavaş yavaş gelmeye başladı. Ha bu arada Eşimde benimle beraber çalışmaya başladı. Tabi bu arada balığın ulaşım sıkıntısını da çözdük. Artık balık günlük gelmeye başladı. Zaman içerisinde Altın Şehir mevkiinde bir şube açtık. Çok şükür Adıyaman insanı bizleri o kadar benimsemiş olacak ki orası da güzel işlemeye başladı. Bu arada eşimin ailesinden kaynım, baldızım, yengem bizlerle çalışmaya başladı. Tam bir aile işletmesi olduk. 1.Nolu Sağlık ocağındaki restaurantımın binası eski olduğundan bina sahibim yıkım kararı aldı ve tamamıyla Altın şehirdeki şubemize taşındık. Aradan 12 yıl geçmesine rağmen asla iş disiplininden ve prensiplerinden ben ve eşim asla taviz vermedik. Ben yemediğim hiçbir şeyi insanlara asla yedirmedim. Balıklar günlük ve taze geliyor. Yani Lazın Yeri’ne gelen insanlar her şeyin en iyisine layıktır mantığıyla çalışıyoruz. Aynı zamanda ‘İnsanları güvenini kaybetmektense para kaybetmeyi tercih ederim’ sloganı bizim ana fikrimizdir. En azından Adıyaman’a gelen yabancılar ‘Ya Adıyaman’da da balık mı yenir’ sorusunu kafalarından silmeye başladı. Ön yargıyla gelen insanların bu ön yargılarını ortadan kaldırarak uğurluyoruz. Restaurantın mönüsünde sadece balık değil aynı zamanda Akçaabat usulü et köfte,  Karadenizin Mıhlaması ve Karadenizin Karalahana çorbası da bulunmaktadır. Balık mönümüzde ise mevsim balıkları ortalama günlük 14-15 çeşit balık oluyor.

Benim buradan özellikle Adıyaman halkından ricam, çocuklarınız için, kendiniz için balık tüketin. Uzmanlar ‘Haftada iki kez balık yaşam boyu Sağlık’ diyor. Şunu da unutmayın ki, Lazın Yeri’nin doğum yeri, ben her ne kadar Samsun’lu olsam da Adıyaman’dır. Ben ve ekibim Adıyaman’a hizmet etmekten gurur duyuyoruz ve duymaya devam edeceğiz. 21 yıldan beri Adıyaman’dayım ve artık bende bir Adıyaman’lı olarak siz hemşerilerimin içeride dışarıda tanıtımını yapıyorum. Sizlerle olmaktan ve beni aranıza kabul ettiğiniz için sonsuz teşekkür ederim. Sizlerle daha iyiye ………selamlar. Zeliha ve Tamer ÇELİK…..

Editör: Adıyaman Haber