·       Ak parti adıyaman milletvekili dr.Murtaza Yetiş, kadın stk temsilcileri ile bir araya geldi.

 
Adıyaman’daki kadın STK’ları ile biraraya gelen AK Parti Adıyaman Milletvekili Dr.Murtaza Yetiş,  Kadın STK temsilcilerine seslendi.
Adıyaman Milletvekili Dr.Murtaza Yetiş, bu tür çalışma ortamlarının önemli bazı eksikliklerin tespitinde önemli bir yeri olduğunu söyledi. Kadına bakış açısı ile ilgili bir zihniyet değişimi,  dönüşümünün gerekliliğine değinen Yetiş,  kadının asli unsur olarak, aktif katılım noktasında eksik kalması durumunda toplumun da eksik kalacağını vurguladı.  Yetiş,  kadın STK çalıştayının özelde Adıyaman’da kadın olmanın anlamının ne olduğu ile ilgili kadınlarımızın düşüncelerinin tespitinde önemli bir işlev göreceğine inandığını söyledi.
Adıyaman’da bir kadın platformunun kurulmasının daha büyük projelerin üretilmesini sağlayacağını belirten Yetiş şunları söyledi:
“ Birbirinden kopuk hareket eden STK’lar maalesef bir güç olarak ortaya çıkamıyorlar. Güçlü projelerin kabul edilmesi,  sürdürülebilir hale getirilmesinin yolu bu tür STK’ların bir çatı altında platformlara dönüşmesidir. Umuyorum ki,  bundan sonraki buluşma bu kadın STK platformunun çağrısı ile olacaktır. ”
Kadın STK’larından Teşekkür
Bu tarz çalıştayların önemine değinen STK temsilcileri bu çalıştaya ev sahipliği yapan Milletvekili Murtaza Yetiş’e teşekkürlerini illetiler. Bu çalıştayın kadınların sosyal hayata, iş hayatına katılımla daha önemli ve başarılı çalışmaların başlangıcı olması dileklerini ileten STK temsilcileri,  özellikle Kadın Dostu Kent Projesi’nin aksatılmadan yürütülmesinin önemine değindiler. Yapılan teklifler ve öneriler çalıştay raporu haline getirilerek ilgili kurumlara iletilecek.
Editör: Adıyaman Haber