-          MİLLETVEKİLİ DR.M. MURTAZA YETİŞ, ALEVİ KANAAT ÖNDERLERİ İLE ÇÖZÜM SÜRECİNİ KONUŞTU.

-          “HİÇBİR ŞEY KARDEŞLİĞİN ÖNÜNDE ENGEL TEŞKİL ETMEMELİ”

-          “ÇÖZÜM SÜRECİ’NDE HERKES TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYMALI”

 

Ak Parti Adıyaman Milletvekili Dr.M.Murtaza Yetiş, Alevi kanaat önderleri ile çözüm sürecini konuştu. Adıyaman’da Alevi Kanaat Önderleri ile biraraya gelen Yetiş “Hiçbir şeyin kardeşliğin önünde engel teşkil etmemesi ve ‘Çözüm Süreci’nde herkesin taşın altına elini sokması gerektiğini” söyledi.

Buluşmada, ‘Çözüm Süreci’ne toplumun her kesiminden büyük oranda destek geldiğini belirten Yetiş, “Hiçbir şeyin kardeşliğin önünde engel teşkil etmemesi ve ‘Çözüm Süreci’nde herkesin taşın altına elini sokması gerektiğini” söyledi. Ayda bir Alevi Kanaat Önderleri ile buluşma kararının alındığı toplantıda Yetiş “Adıyaman farklı düşünce ve inançtan insanların bir arada huzur içinde yaşadığı illerimizden biri. Bu manasıyla herkesten, her kesimden haklı bir övgü alan bir ilde yaşıyoruz. Sükûnet ve saygı içinde bir arada yaşayabilme olgunluğunu gösterebilen Adıyamanlılar bu anlamda bir örneklik teşkil ediyor. Adıyaman’ın ‘Çözüm Süreci’ ve sonrasında , nasıl bir yöntem sorusuna,  bu örnek duruşu ile katkı sağlayacağına inanıyorum.” Dedi.

Bu süreci inkıtaya uğratacak çabalar içinde olan bütün siyasi partilerin tarih önünde hesap vereceğini ifade eden Yetiş, süreci çözülme olarak adlandıran ve artık sorumlu muhalefet anlayışını bırakarak küfür muhalefetine dönen siyasi kabadayılıkların şiddet enstrümanı olmaktan başka bir şey olmadığını söyledi.” Her an savaş çığırtkanlığı yapmaktan vazgeçilmelidir. Kardeşlerin birbirini boğazladığı, annelerin ağıtlarla, gözyaşları ile çocuklarını kendi elleriyle toprağa verdikleri bir ortamın özlemi içindeymiş gibi hareket etmek, sorumlu siyasetle, milliyetçilikle ve insanlıkla bağdaşmaz. Yetiş, Adıyaman halkı olarak, tüm farklı inanç kesimleri ile sürece destek verildiğini bundan da kardeşliğin kazançlı çıkacağını ifade etti.

Toplantıya katılan Alevi Kanaat Önderleri de süreci olumlu bulduklarını ve sürece sonuna kadar destek olacaklarını ifade ettiler.

Editör: Adıyaman Haber