Tunceli Hozat Alt Komisyonu Toplandı

Bütün Belgeler kamuoyuyla paylaşılacak

 

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyeleri AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ve MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu düzenledikleri ortak basın toplantısında TBMM İnsan Hakları Komisyonu`nun çalışma takvimi ve Tunceli`de yapıldığı iddia edilen fişlemeler ile ilgili bilgi verdiler.

 

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Komisyon olarak Tunceli`de yapıldığı iddia edilen fişlemeler ile ilgili çalışma takvimini açıkladı. 8 Ocak 2013 Salı günü fişlemelerin yapıldığı iddia edilen tarihte görevli müfettişleri, 9 Ocak 2013 Çarşamba günü, Tunceli Hozat`ta o tarihte görevli emniyet amirini ve 10 Ocak 2013 Perşembe günü de bu fişlemeler yüzünden intihar ettiği ileri sürülen emniyet amirinin eşi ve annesinin dinleneceği bilgisini verdi.

 

Metiner, 15-16 Ocak tarihlerinde Tunceli Hozat`a giderek, orada belirlenen kişilerle de görüşüleceğini sözlerine ekledi.

 

Komisyonun çalışmalarını ivedilikle bitirmek istediklerini, halkın bu yönde beklentisinin olduğunu ifade eden Metiner, çok aşırı gizli olmadıkça bulunan, gündeme alınan bütün belgelerin kamuoyu ile paylaşılacağını belirtti.

 

Fişleme iddiasıyla ilgili olarak bulunan ve çok yüksek boyutta kapasitesi olan harici belleğin 2007 yılında alındığını, üzerindeki dosyalarda 2010 yılında ve 2012 yılının Nisan ayında da bazı oynamalar olduğunu belirten Metiner, Hozat Komisyonu`nun gerekli tüm belgelere ve ilgili vatandaşlara ulaşacağını ifade etti. Metiner, harici bellekte yapılmış olabilecek değişiklikler ile ilgili olarak TÜBİTAK`ın bilirkişisinden rapor beklendiğini söyledi.

 

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ise harici belleğin teknik detaylarını basınla paylaştı.

 

MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, harici bellekte bulunan Nisan 2012 tarihine ait oynanma izlerinin sadece dosyayı açıp kapatmak da olabileceğini, üzerinde değişiklik yapıldığına dair henüz bilgi olmadığını söyledi.

Editör: Adıyaman Haber