Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkan Vekili ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hanifi Erdem ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Adıyaman Faal Gazeteciler Cemiyeti (AGAD) Başkanı İbrahim Aslan’ı ve yönetimini ziyaret etti.

Ziyaret esnasında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkan Vekili ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, gündemde sıkça konuşulan idamın çıkarılması ve darbecilerin yakalanmasındaki sonraki süreçle birlikte AK Parti’nin kuruluş yıl dönümüne değindi.

14 Ağustos tarihinin AK Parti’nin kuruluş yıl dönüm yılı olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, “AK Parti’nin 15. kuruluş dönümündeyiz. Kuruluşundan 15 ay gibi kısa bir süre sonra tek başına iktidara gelen ve o günden bugüne 14 yıldır iktidarlık sürecini millete hizmetkar olma yolunda sürdüren, istikrarı devam ettiren, bir siyasal harekettir AK Parti. AK Parti Türkiye için bir milattır. Eski Türkiye ile yeni Türkiye’nin yol ayrımı noktasında tarihi bir dönemeçtir. Geçmişte vesayet odaklarıyla,  krizlerle boğuşan, dünyada bir problem yokken, kendi içerisinde ciddi sorunlar yaşayan, ülkenin büyümesinden ziyade ekonomik anlamda her zaman küçülen,  bir kitapçık veya yazar kasa atmayla hükümetlerin dağıldığı eski Türkiye sürecinden artık yeni bir Türkiye sürecine geçilmiş olduk.  AK Parti siyasette ve yönetimde “hiçbir şey şekilde eski Türkiye gibi olmayacak” parolasıyla yola çıktı. Tamamen milletin değerleriyle örtüşen, bu ülkenin büyümesi, gelişmesi, demokratikleşmesi yolunda ciddi reformlara imza atma noktasında girişimlerde bulunan ve faaliyete geçiren bir partidir. AK Parti milletin umudu olarak doğdu.  Bizler sadece 79 milyon insandan mesul değiliz. Bizim bir tarihi sorumluluğumuz, inancımız var. Her süreçte mağdurlara mazlumlara dokunan, onlara sahiplenen, dünyanın zalim efendilerine karşı dik duran bir anlayışla bütün mağdur ve mazlumların umudu olduk. Partimizin kurucu başkanı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan için bütün dünyada, Kabe’de dualar yapılıyorsa bunun bir sebebi ve bir manası vardır. Türkiye dünyada en çok yardım eden ülke konumuna geldiği gibi 2023 hedeflerine doğru ilerlemeye devam ediyor. Dünyanın en büyük projelerini hayata geçiriyoruz. Bu şekilde çok güçlü bir konumdayız. 15 Temmuz bir darbeden ziyade ülkeyi ele geçirme operasyonudur. Aynı zamanda Türkiye’yi bölme ve Suriyeleştirme projesidir. Ancak bütün oyunlar bozuldu. Bizler millete efendilik yapmaya gelmedik, hizmet etmeye geldik” diye konuştu.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra idam konusunun gündeme geldiğini belirten TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın,  “Fethullah Gülen’in idam edilmesi demokrasi nöbetlerinde bekleyen bütün vatandaşlarımızın ortak talebidir. Bizde karar veren millettir. Milletin talebi bizim için herşeyden önemlidir. İdam konusunda anayasal bir çoğunluğa ihtiyacımız var.  Tek başına AK Parti’nin yapacağı bir hadise değildir. Diğer siyasi partilerle görüşülür, konuşulur. Daha sonra bu konuda bir mutabakat sağlanırsa eğer, idam kararı meclisten geçebilir. Bu konu sağduyu ile konuşulması gereken bir konudur. Millete karşı kalkışmanın içerisinde her kim varsa onlar temizlik operasyonuyla gidecekler. Bu değirmene her kim su taşıdıysa, darbecilerin yanında her kim olduysa, nerede olursa olsun, yakalarından tutup, en ağır cezalara çarptıracağız. Yasal ceza mevzuatımız neyi gerektiriyorsa darbeciler en ağır şekilde cezalandırılacaklardır. Bu süreç devam ediyor. Hep birlikte bu süreci takip edeceğiz” şeklinde konuştu.

Adıyaman Faal Gazeteciler Cemiyeti (AGAD) Başkanı İbrahim Aslan’da gerçekleşen ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getirerek, “15 Temmuz tarihinden sonra ülkemiz çok zor günler geçirdi. Darbeci askerler ülkemizin milli iradesine saldırdılar. Gözleri dönen darbeciler o kadar ileri gittiler ki, sivil halka ve devletin kurumlarını bombalarla ve ağır silahlarla saldırdılar. Böylesine bir vahşete imza atan bütün darbeciler birer birer yargının önünde hesap vermeliler. Bu halkın mili iradesine saldıran bu camilerin yargının önünde en ağır bir şekilde cezalandırılmalı halkın tek isteğidir. İdam konusunda da halkın sesine kulak verilmelidir. Ayrıca AK Parti’nin kuruluş yıl dönümüyle birlikte ülkemizde koalisyon hükümet anlayışı bir kenara yitilmiştir. Çünkü koalisyon hükümetlerinin dönemlerinde ülkemizin yaşamış olduğu krizlerin faturaları halen kapatılmaya çalışılmaktadır. AK Parti’nin kurulduğu günden bu yana ülkemizin demokratikleşmesi ve çözüm sürecinde attığı adımlarla birlikte önemli gelişmeler yaşanmıştır. Ayrıca kamuda kangren haline dönüşen başörtüsü sorunun AK Parti hükümeti döneminde çözüme kavuşmuş olması devrim niteliğinde bir adımdır. Bu ülkenin evlatları başörtülü oldukları için yıllarca okul kapılarından içeri alınmadılar. Okuma hakları ellerinden alındığı gibi hayatları karartıldı. 2002 Türkiye’sinden bugüne kadar gelinen süreçte AK Parti hükümetlerinin yapmış olduğu çalışmaları yakından takip ederek, demokratikleşme adına gerçekleşen çalışmaları olumlu karşılaştığımız gibi ülkemizin kalkınmasında önem arz eden bütün projelerden ötürü devlet yetkililerimize teşekkür ediyoruz” ifadesini kullandı.

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber