Solgun, yaptığı açıklamada,  bir yerlerden düğmeye basılmışçasına her taraftan terör ve şehit haberleri gelmeye devam ettiğini anımsattı.

Vatan evlatlarının teröre kurban gittiğinin altını çizen Solgun, “ İki ayda teröre kurban verdiğimiz şehit sayısı 115’e yükselmiştir. Gün siyasi hesaplar oy hesapları yapma günü değildir. Bu vatan evlatları birer birer toprağa düşerken, oy hesabı yapmak tek kelime ile bu ülkeye de bu insanlara da ihanettir. Ancak özellikle sayın Cumhurbaşkanımız tarafından dile getirilen şu meşhur “400 Vekil “ ve  “Başkanlık” konusu da açıklığa kavuşturulmalıdır” dedi.

-BUNUN HESABINI VERECEKLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştiren Solgun, şöyle devam etti:

“Ben şunu çok merak ediyorum, Başkanlık ha Başkanlık diyen Sayın Cumhurbaşkanımızın şu anda yapmak isteyip te yapamadığı ne var acaba?  Keşke Sayın Cumhurbaşkanımız bunu da samimi olarak çıkıp açıklasa. Bugün sayın Cumhurbaşkanı dahil, yetkili ağızların tamamı bu “Çözüm süreci” denen kandırmacanın Terör örgütü PKK’nın bilhassa ülkemizin Doğu ve G.Doğusunu  Silah ve Patlayıcı deposu haline getirdiğini çok açık bir şekilde itiraf ediyorlar. Ne yazık ki bir Hukuk Devletinde asla olmaması gereken şeyler olmuş ve 3 yıl boyunca adeta bile bile , göz göre,  bu hain yapılanmaya göz yumulmuş,  görmezden gelinmiş, seyirci kalınmıştır. Elbetteki bütün bu yaşananlara göz yumarak  vatan evlatlarının şehadetine sebep olanlar,  günü geldiğinde bunun hesabını vereceklerdir. Vermelidir de”

-BIÇAK KEMİĞE DAYANDI

Herkesin sabrının tükendiğini aktaran Solgun, “Adeta bıçak kemiğe dayanmış, Türk Milleti artık yaşananlara tahammül edemez duruma gelmiştir ve bu yaşanan olaylara, şehitlere ve bu acımasız teröre haklı olarak tepki göstermektedir. Elbette ki evlere,  iş yerlerine Bayraklar asılacak. Milli ve Demokratik itirazlar, tepkiler,  protestolar olacaktır.  Masum ve son derece makul şekilde gerçekleşen teröre lanet yürüyüşlerinin ağırbaşlı bir biçimde ve çevreye zarar vermeden “başkaları” gibi yakıp-yıkmadan yapılması elzemdir. Ve en önemlisi bütün bunlar yapılırken asla ve asla etnik kavga ve karışıklığa meydan verilmemelidir.” Şeklinde konuştu.

-SAĞDUYULU OLMAMIZ LAZIM

Vatandaşları sağduyulu olmaya davet eden Solgun, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Türk Milleti tepkisini ortaya koyarken, taşkınlıktan ve ölçüyü kaçıran heyecanlardan uzak, sağduyulu ve soğukkanlı hareket etmelidir. Vatan sevdalısı Türk Gençliği, Türk-Kürt düşmanlığı için provokasyon yapan, fırsat kollayan, karanlık güç odaklarının oyunlarına düşmemeli, onların hain  senaryolarına alet olmamalıdır. Plakaya bakıp yolcu otobüslerini taşlamak, ekmek parası peşinde koşan gariban işçilere saldırmak, işyerlerinin cam-çerçevelerini kırmak asla tasvip edilemez. Çok çok yanlış şeylerdir bunlar.  PKK’nın istediği de budur zaten. Çok çok dikkatli olmak ve asla PKK’nın oyununa, provokasyona gelmemek lazımdır. 1071 de Sultan Alparslan bu toprakları ”Vatan yapmaya” başlamış ve neredeyse bin  yıldır biriz, beraberiz ve  Türk’üyle Kürdüyle,  Alevisi, Sünnisiyle büyük bir milletiz. Bu millet büyük Türk milletidir. Şunu asla unutmayın her Kürt PKK’lı değil, her PKK’lı da Kürt değildir”

PHA

Editör: Adıyaman Haber