Ziraat Odası Başkanı Şahin;

“Böyle Bir Hizmet, Böyle Bir Organizasyon Bizi Son Derece Mutlu Etti”

 

 

            Adıyaman Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan’ı Ziraat Odası’nda ağırlayan Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Kemal Şahin, Belediyenin hizmetlerinden memnun olduklarını ifade etti.

            Ziraat Odası Başkanı Kemal Şahin, Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan’ı Ziraat Odası’ nın çok amaçlı salonunda ağırladı. Başkan Şahin’in yanı sıra salonda bulunan odanın yönetim kurulu üyelerine, Başkan Büyükaslan Belediye hizmetlerini anlattı. Slyat sunumu eşliğinde anlatımda bulunan Büyükaslan, zamanı iyi değerlendirmek için ana başlıklar halinde izah ettiği belediye hizmetlerini, şu şekilde sıraladı:

            “Greve geldiğimizde, şehrimizin trafik yoğunluğunu gidermek için kollarımızı sıvadık. Bu kapsamda yeni yollar açtık. Cadde ve sokakları imara uygun hale getirdik. Alt ve üstyapı çalışmalarımıza ağırlık verdik. Ulaşım sorununu büyük ölçüde giderdik. Bu anlamda 2. Çevre Yolu’nu açtık. Bununla kalmadık, 3. Çevre Yolu’nu açmak için çalışmalara başladık. Çevre yolunda şu an çalışmalarımız son hız devam ediyor. Eski Kâhta ve Eski Samsat caddelerine el attık. Muhsin Yazıcıoğlu, Müftülük, Adnan Menderes caddelerini açtık. Hocaömer Camii çevresi başta olmak üzere, şehir merkezinde birçok cadde ve sokağa kilitli parke taşı döşedik. Gerektiğinde bazı cadde ve sokaklara asfalt yaptık.

Şehrimizin sel sularından etkilenmemesi için kuşaklama projesini bu yıl bitireceğiz. Projeye başlamazdan önce şehrimizin kuzeyinde bazı çalışmalar gerçekleştirdik.           Eski Gazhane’yi restore ederek hizmete sunduk. Kale projemiz devam ediyor. Keleş Konağı’nı restore ediyoruz, kısa zamanda hizmete sunacağız. Oturakçı Pazarı’na yeni bir düzenleme getiriyoruz. Türbelere çevre düzenlemesi yaptık. Dereleri ıslah ettik. Eski tekel barakalarının yerine TOKİ’ye 700 konut yaptırdık. ‘Kentsel Dönüşüm Projesi’ kapsamında Musalla Mahallesi’nde 363 TOKİ konutu yaptırıyoruz. İnşaat ruhsatında yüzde 45 indirime gittik. Mezarlık için 250 dönüm arazi aldık.

            Şehrimizin doğusunda Abuzer Gaffar-i yoluna cepheli modern bir otogar yapacağız. Artma Tesisi ile Katı Atık Deposu yapıyoruz. Devlet Su İşleri’nin yerine yeni bir Belediye hizmet binası yapacağız. Mevcut hizmet binasının yerine güzel bir park yapacağız.    

            Atatürk Bulvarı’nda yayaların karşıdan karşıya sorunsuzca geçmeleri için 82. Yıl Devlet Hastanesi’nin önünde üst geçit yaptık. 2 adet daha yapacağız. 

            Fiziki belediyeciliğin yanı sıra, sosyal belediyecilik anlayışıyla da hizmetlerimizi sürdürüyoruz: Camilere gölgelik yaparak, cemaatin yağmurdan ve güneşten korunmasını sağladık. Taziye evleri yapıyoruz. 2011 yılında Ak Parti Genel Merkezi’nde gerçekleşen ‘Sosyal Belediyecilik Projesi’ yarışmasında, Sayın Başbakanımızdan ödül aldık, taziye evleri projemizden dolayı. Projemiz diğer illere örnek olarak gösterildi ve şu anda diğer illerde de taziye evleri yapılıyor.

            Konservatuar birimi kurduk. Burada ilimizin kültürü yaşatılıyor. Kültürümüzün kuşaktan kuşağa ulaştırılması bakımından çalışmalar yapılıyor. Eğitime el attık. Şehrimizde 6 adet bilgi ve kültür evi kurarak, öğrencilerin eğitimine destek oluyoruz. 3 adet anaokulu açtık. Anaokullarını Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devrettik. Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM)’i kurduk. Bugüne kadar 38 bin aileye gıda ve giyim yardımında bulunduk. TOGEM’de 7 adet kurs açtık. Van depreminde ilgisiz kalmadık. Gerekli yardımları toplayarak, götürüp yerinde teslim ettik.

            Kimsesiz ve yaşlı vatandaşlarımızın barınmaları için mükemmel bir Huzurevi yaptık. Engelli vatandaşlarımızı unutmadık. Onlara yönelik Engelsiz Yaşam Parkı kurduk. Parkın içinde ayrıca Engelliler Koordinasyon Merkezi açtık.

            Sportif faaliyetlere el attık. Her yıl amatör spor kulüplere malzeme yardımı yapıyoruz. Türkiye, Avrupa ve dünya derecesi yapan sporculara meclis kararıyla ödül veriyoruz. Yaz Spor Okulları açtık. Burada gençlere çeşitli branşlarda spor imkânı sunuluyor. Bu okullarda şu ana kadar 11 bin öğrenciye eğitim verildi. Karapınar Mahallesi’nde Belediyemize ait spor tesisi açtık. Olimpik Yüzme Havuzu ile Kapalı Spor Salonu yaptırıyoruz. Bu yılın sonunda teslim alacağız inşallah.

            Kent Konseyi açtık. Konseyin bünyesinde farklı komisyonlar kurduk. Sebze Hali, Marangozlar Sitesi ve Buğday Pazarı’nı dışarıya aldık. Şimdi sıra Demirciler Sitesi’nde. Daha kaliteli ve seri hizmet yapmak için 81 adet yeni araç alarak, filomuzu zenginleştirdik.

Havşeri projesini gerçekleştirdik. Ayrıca Karadağ’ın dibinde 6 adet kuyu açtık. Böylece şehrimizin önümüzdeki 45-50 yıllık içme suyu ihtiyacı olmayacak. Yine yapılacak olan sulama ve enerji amaçlı Koçali Barajı Projesi’ne içme suyu projesini de dâhil ettirdik. Havşeri suyu gelmezden önce şehirdeki tüm ana şebekeleri değiştirdik.

Yeşil bir Adıyaman sloganıyla yola çıktık. Bu kapsamda 200 bin fidan diktik. Karadağ Mesire Alanı yaptık. Sümerbank Parkı’nı açtık. Yanı sıra her mahalleye park yapıyoruz. Ana arterleri, kavşakları, meydanları çiçek ve fidanlarla yeşile bürüdük.”

Başkan Büyükaslan’dan sonra katılımcılara hitap eden Ziraat Odası Başkanı Kemal Şahin; Böyle bir hizmet, böyle bir organizasyon bizi son derece mutlu etti. Belediye güzel hizmetler yapıyor. Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapılacak olan konutları Adıyaman için çok önemli buluyoruz. Koçali Barajı’nın yapılmasını dört gözle bekliyoruz. Koçali Barajı çiftçimiz için büyük bir öneme haizdir. Çelikhan ilçemizin tütünü çok kalitelidir. Bu tütünün üretimi yaygınlaştırılmalı. Bunun için yetkilerin konuya yoğunlaşmaları gerekmektedir” ded
Editör: Adıyaman Haber