Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşması ve ticarileştirilebilir Ar-Ge yatırımlarının artması için harekete geçen İpekyolu Kalkınma Ajansı, Adıyaman’da üretim ve ihracat kapasitesinin geliştirilmesi ve sanayi sektöründe ihtisaslaşmanın desteklenmesi amacıyla hayata geçireceği güdümlü proje kapsamında Adıyaman OSB’de Mükemmeliyet Merkezi Kuruyor.

Adıyaman Valiliği, Adıyaman Belediye Başkanlığı, Adıyaman Üniversitesi ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığının desteğiyle kurulacak Mükemmeliyet Merkezi için Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş Başkanlığında bir toplantı gerçekleştirildi.
Düzenlenen toplantıya, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Vali Yardımcısı Murat Süzen, ATSO Başkanı Mustafa Uslu, Adıyaman OSB Başkanı Abdulkadir Çelenk, Adıyaman Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, İKA Genel Sekreteri Dr. Bülent Özkan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Kenan Doğan ve İKA Uzmanları katıldı.
2016 yılında kurulması planlanan Merkez’in bünyesinde eğitim, müşavirlik, uygulama ve araştırma-geliştirme faaliyetleri sürdürülecek olup, proje için tahsis edilen 5,3 milyon TL kaynağın onaylandığı kaydedildi.
Karşılıklı görüş alışverişiyle başlayan toplantıda, İKA Uzmanı Onur Yıldız tarafından Adıyaman OSB’de hayata geçirilecek Mükemmeliyet Merkezi Projesinin içeriğiyle ilgili bir sunum yapıldı.
Projeyle ilgili düşüncelerini dile getiren Vali Mahmut Demirtaş, şöyle devam etti:

“Adıyaman’da sanayi siciline kayıtlı 288 işletme bulunmaktadır. Bu işletmelerde çalışan personel sayısı 10.431’dir. İşletme sayısı ve istihdam kapasitesi bakımından yoğunluk tekstil ve hazır giyim sektörüdür. Ancak son yıllarda özellikle mobilya ve mermer üretiminde büyük bir artış yaşanmaktadır. İlimiz 2014 yılında 326 milyon dolar ihracat gerçekleştirmiştir. Gelişen sanayimizi daha da ileri noktalara taşımak için beşeri sermaye yatırımları ile üretimdeki verimliliği artırmamız gerekmektedir. Bununla birlikte Adıyaman ili araştırma ve geliştirme faaliyetlerine dayalı yenilikçi ürünleri ile rekabetçi bir yapıya kavuşmalıdır. Adıyaman Üniversitesi güçlü akademik kadrosu ile, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası köklü kurum kültürü ile, OSB Müdürlüğü ise üyelerinin birlik ve beraberliği ile bu projeyi hayata geçirmek için hazırdır. Adıyaman Sanayisi Mükemmeliyet Merkezi, sağlayacağı eğitim, danışmanlık, uygulama ve araştırma faaliyetleri ile ilimizin 2023 vizyonuna ve gelecek nesline ışık tutacaktır. Projenin %75 oranında finansmanını İpekyolu Kalkınma Ajansı sağlayacaktır. Proje için hazırlanacak fizibilite raporu sonrası Merkez OSB içerisinde tahsis edilecek bir parselde inşa edilecek Adıyaman Sanayisi Mükemmeliyet Merkezi’nin 24 ayda tamamlanması hedeflenmektedir”

PHA

Editör: Adıyaman Haber