AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara, muhtarlarla biraraya geldi.

Ak Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara ve Ak Parti Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Hanifi Erdem ile birlikte Adıyaman Merkez ve Köy Muhtarları Derneği Başkanı Şevket Alagöz ile yönetim kurulu üyeleri ile biraraya geldiler.

Dernek binasında açıklamada bulunan Boynukara, son bir aydan beri yoğun bir tempo olduğunu, Ankara’da bir yandan gen soru görüşmelerinin diğer tarafta genel kongrenin olmasından dolayı Adıyamana gelemediklerini söyledi.

Köylerin sorunlarını görüştüklerini anlatan Boynukara, Bugün oturduk köy köy problemlerini anlattılar. Onları not aldık, inşallah yapabileceklerimizi en kısa sürede çözmeyi düşünüyoruz. Fakat şuan bir geçiş dönemi. Adıyaman’da sayın valimin tayini çıktı Adana’ya. Yeni gelecek vali 10-15 güne ancak göreve başlar. Dolayısıyla bir aylık süreç ölü bir zaman gibi geçecek ama sonuçta vali olsada, olmasa da Adıyaman’daki problemlerin hepsi ilgili arkadaşlar çözmeye çalışacak. Bunun ötesinde seçim döneminde farklı bir yaklaşım vardı. İnşallah meclis tatile girdiğinde hayata geçireceğiz. Biz ilçeler ve şehir merkezine ilişkin sorunları analiz etmek, problemleri tespit etmek ve bunları ilgili kurumlara aktaran bir mekanizma kuralım demiştik. Onun ilkini yapmıştık dedi.

İlçelerde ve Adıyaman merkezde ilgili kurum ve Stk’larla toplantı düzenlediklerini anımsatan Boynukara, şunları söyledi:

Ulaştığımız temel problemlerde Ankara’da yetkili bakanlarla görüşerek çözümünü takip etmiştik. Şimdi bunu değişik bir taktikle hayata geçireceğiz. Bunun bir benzerini muhtarlarla yapalım diye konuşuyoruz. İnşallah meclis tatile girdiğinde uzun süre Adıyaman’da olacağız. Köylerimizi, mahallelerimizi tek tek gezip dolaşacağız. Problemleri var ise yerinde çözmek için ilgili kamu idarecileriyle paylaşacağız. Sorunları çözmek, bunun ötesinde muhtarlarla ilgili kamu görevlilerini bir araya getirmek, karşılıklı var olan kopuklukları giderecek bir mekanizma oluşturalım diyoruz. Bunu inşallah meclis tatile girdiğinde Temmuz ayında bunu yaparak, var olan şikayetlerin hepsini minimize etmeyi düşünüyoruz. Bu iletişimin devamlılığı açısından önemli. Muhtarlarımız küçük bir problem için başka insanları aramak zorunda kalmadan, direk kim bu işin sorumlusu ise, bu işin sahibiyse o insanların ulaştığında o insanların çözmesi gerekir. Bunu inşallah oturup konuşacağız

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Editör: Adıyaman Haber