MHP Besni İlçe Başkanı Hamdi Arslan, FETÖ’nün Besni’de bu kadar faaliyeti mevcut olduğu halde, bir kaç üyenin dışında kimseye müdahale edilmemesinin herkesin kafasında soru işareti oluşturduğunu ifade etti.

MHP Besni ilçe Başkanı Hamdi Arslan, Ülkede güvensiz ve huzursuz bir ortam çıkarmak isteyenlerin oyununa gelmeyelim ve algı operasyonlarına karşı dikkatli olalım, provokasyonlara dahil olmayalım. devletimiz terörle kararlı bir şekilde mücadeleye devam etmektedir, devletimizin yanında yer alalım dedi.

İlçede hain FETÖ ile mücadelede büyük aksaklıklar ve eksiklikler olduğunu belirten Arslan, şunları kaydetti:

Oysa ilçemizde devlet kurumunda olsun, esnafında olsun bir çok FETÖ üyesi görevlerini sürdürmektedir. FETÖ’nün geçmişte ilçemizde bu kadar faaliyeti mevcut olduğu halde, birkaç üyelerinin dışında kimseye müdahale edilmemesi Besni MHP ilçe teşkilatı ve Besni halkı olarak hepimizin kafasında soru işaretleri bırakmaktadır. İstihbarat birimleri FETÖ üyelerini genel bir soruşturma ve incelemeye tabii tutarken, doğal olarak Besnideki belli mercilerden bilgi toplamaktadır. Bildiğiniz gibi dışarıdan gelen bir müfettiş, bilirkişi veyahut istihbarat görevlisi bir soruşturma gerçekleştirdiğinde buradaki makamlara danışmaktadır. Peki kimdir bu fikrine başvurulan kişi veya kişiler ? Son yıllarda Besninin kaderi hakkında birbirleriyle çekiştikleri için kötü karar veren muz başkanlığı, armut ailesi ve erik sendikasıdır doğal olarak. Atama, tayin ve görev değişikliği bu üç meyvenin iki dudağı arasında kalmış durumdadır. Bu meyveler kısa vadeli şahsi çıkarları için yanlarındaki hain FETÖ üyeleri hakkında olumlu rapor vermektedir. Bu sayede bu hainler görevlerine devam etmektedir. Bu memlekette yıllarca FETÖye yardım ve yataklık yapan onca hain varken, bunlar mücadele kapsamında bu üç meyvenin yüzünden teğet geçilmiştir. Bunca FETÖ fedaisi yer yarıldı da yerin dibine mi girdi ? Biz halk olarak bunların kimler olduğunu bildiğimiz halde, istihbaratın bilmemesi mümkün değildir. Buradan gerekli makamlara sesleniyorum. İstihbarat teşkilatının yanlış yönlendirilmesinden ve adam kayırmaktan vazgeçilmelidir. Suçluyu saklayanda işlenen suça ortaktır. FETÖnün tüm üyeleri göz önündedir. Yetkililerin bu konuya derhal el atması gerekmektedir
 

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber