Ak Parti Milletvekili Metiner`in Basın Toplantısı...   
 
 AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, CHP ve MHP`li bir grup milletvekilinin, dil sürçmesi sonucu söylediği "Tabi ki Yezid`den yana olacağız" sözü nedeniyle kendisini AK Parti grup başkanvekillerine şikayet ettiğini söyledi.
AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, "Benim için Alevi, Sünni, Türk, Kürt olmak bir anlam ifade etmez. Hiç bir Sünni Alevi`den, hiç bir Alevi de Sünni`den üstün değildir" dedi.
"Yezid`den yana olmak asla kabul edilebilir bir şey değildir" diyen Metiner, 20-25 gün önce bir televizyon kanalında konuşurken, "Günümüzde Hz. Hüseyin ile Yezid tekrar karşı karşıya gelse, tavrımız Hz. Hüseyin`den olur` demesi gerekirken, araya modaratörün girmesiyle dili sürçerek, "Tabi ki Yezidden yana olacağız" dediğini kaydetti.
Metiner, bu sözlerinin orada dikkat çekmediğini daha sonra sosyal medya aleminde gündeme geldiğini ifade ederek, bunun üzerine sözlerinin dil sürçmesinden kaynaklandığını söylediğini ifade etti.
Bunun siyasi istismar konusu yapılmasının kendisini üzdüğünü belirten Metiner, siyasetçi ve yazar olduğunu, dil sürçmesi yapabileceğini vurguladı.
Metiner, hiç kimsenin bir diğerinden üstün olmadığını, Alevinin ezildiği her yerde "Aleviyim" diyebilecek yürekliliği gösterebilmiş birisi olduğunu kaydetti. Metiner, "Benim için Alevi, Sünni, Türk, Kürt olmak anlam ifade etmez; hiç bir Sünni Aleviden, hiç bir Alevi de Sünniden üstün değildir. Bu topraklarda yaşayan herkes bir diğerinin eşitidir" dedi.
Alevilerin Yavuz Sultan Selim ismine tepki göstermesini anlayabileceğini ifade eden Metiner, şöyle konuştu:
"Ama aynı duyarlılığı Dersim katliamı konusunda niye göstermezler, bunu da anlamakta güçlük çekiyorum. Kerbela`da Hz.Hüseyin efendimizi acımasızca doğrayan o zalim yezide karşı nasıl bir duyarlılık içinde olduğumuzu herkes bilir. Bugün de Hüseyini değerler için mücadele eden insanlarız. Ama Yezid`in safında durarak siz Hüseyini olamazsınız. Dersim katliamı yüzyılın kerbelasıdır. Sen orada Yezid`in anlayışına övgüde bulunacaksın ama Yavuz Sultan ismine itiraz edeceksin. İtiraz etmeni saygıyla karşılıyorum ama Dersim`de üzerinize bomba yağdıran, sivil vatandaşlara yönelik neredeyse soykırım düzeyinde katliam gerçekleştiren bir partide hala siyaset yapmaya devam edeceksiniz, kendi cellatlarınıza aşık olacaksınız. Cellatlarınızı biz eleştirdiğimiz zaman da bunu laik Cumhuriyete yöneltilmiş bir düşmalık gibi karşımıza dikileceksiniz sonra da kalkıp Yavuz Sultan ismini verdiğimizden dolayı bize düşmanlık siyaseti izleyeceksiniz, bu kabul edilemez."
Editör: Adıyaman Haber