AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Meclis`te düzenlediği basın toplantısında, Anayasa Mahkemesi`nin uzun tutuklukla ilgili kararının ardından yaşanan gelişmelere değindi. Metiner, "Bir yanda BDP`li vekiller için verilen karar, öbür yanda başka türlü operasyonlar, Başbakanımızın şahsında AK Parti`yi siyaseten bitirmeyi, güçsüzleştirmeyi amaçlayan bir operasyonudur. Bu algı operasyonuna Türkiye toplumunun dikkatini çekmek istiyorum" dedi.

Metiner, Meclis`te düzenlediği basın toplantısında, Anayasa Mahkemesi`nin uzun tutuklukla ilgili kararının ardından yaşanan gelişmelere değindi.
BDP`li milletvekilleri için hiçbir mahkumiyet kararının olmadığına işaret eden Metiner, Mustafa Balbay ve BDP`liler için verilen kararın farklı olmasının hukuken ve siyaseten kabul edilebilir durum olmadığını söyledi. Metiner, "Bu bir hukuk cinayetidir, eşitsizlik örneğidir, barış ve çözüm sürecine yöneltilmiş tehdittir" diye konuştu.
BDP`li milletvekillerinin de Balbay gibi derhal serbest bırakılmalarını ve Parlamento çatısı altında görevlerine devam etmesine gerektiğine inancını ifade eden Metiner, şöyle devam etti:
"Umarım yargıçlar, kararlarını gözden geçirirler ve yapılan itirazı yerinde kabul ederler, BDP`li milletvekilleri de serbest bırakırlar. Eğer hukuka ve hukukun üstünlüğüne inanıyorsak yapılması gereken budur... Balbay ve Haberal için başka türlü, BDP`li vekiller için başka türlü işleyecek hukuk sistemini kabul etmek mümkün değildir."
Kararın zamanlamasına dikkati çeken Metiner, "Balbay`ın bırakılmasından sonra BDP`li vekillerin bırakılmamasını, AK Parti`yi siyaseten güçsüzleştirmek isteyen güç odaklarının değirmenine su taşıyan karar olarak kabul ediyorum. Bu yüzden bunu kınıyorum. Bir yargı kararı, sadece yargı kararı değildir her zaman. Bir yargı kararının yol açtığı siyasi sonuçların da çok iyi görülmesi gerekiyor" dedi.
Metiner, bu yanlış yoldan tez elden dönülmesini istedi ve kararın zamanlamasını manidar bulduğunu dile getirerek, "Seçime giderken, AK Parti`nin dört bir koldan derin kuşatmaya alındığını görüyoruz. AK Parti`ye, hükümetimize ve Başbakanımıza yönelik çok geniş kapsamlı algı operasyonu yürütülüyor, kara bir propaganda yürütülüyor. Yerel seçimlerden hemen sonra yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri manipüle edilmek isteniyor, dizayn edilmek isteniyor. Bir takım karanlık güç odakları, statükonun devamı için canhıraş biçimde çaba gösteren çevrelerin hem 30 Mart yerel seçimlerini hem de Cumhurbaşkanlığı seçimlerini dizayn etmeye çalıştığını görüyoruz" diye konuştu.
 
AK Parti suça ve suçluya arka çıkmaz
İstanbul merkezli operasyonu nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Metiner, "Aynen bu şekilde değerlendiriyorum. CHP`nin Sayıştay raporları üzerinden AK Parti`ye iliştirmek istediği yolsuzluk suçlaması, ne yazık ki çok bilinçli şekilde karalama kampanyasına dönüştürülmüş bulunmaktadır" dedi.
AK Parti olarak hiçbir zaman suça ve suçluya arka çıkmadıklarını, kim yaparsa yapsın suç işlemişse herkesten önce gereğinin yapılmasını istediklerini vurgulayan Metiner, şunları söyledi:
"Ama burada çok geniş kapsamlı bir algı operasyonuyla karşı karşıya olduğumuzu da herkesin bilmesi gerekir. Bir yanda BDP`li vekiller için verilen karar, öbür yanda başka türlü operasyonlar, Başbakanımızın şahsında AK Parti`yi siyaseten bitirmeyi, güçsüz amaçlayan bir operasyonudur. Bu algı operasyonuna Türkiye toplumunun dikkatini çekmek istiyorum. Bir bakanın oğlunun suç işlemesi, Bakan`ın suç işlemesi anlamına gelmez. Yargısal işlem neticesinde suç işledikleri kanıtlanırsa, herkes bilsin ki zaten AK Parti hiçbir şekilde bunlara arka çıkmayacaktır. Peşinen insanları suçlu ilan etmek de haysiyet cellatlığından öte bir anlam taşımaz."
Bir gazetecinin "polislerin başında olan bakanın siyasi etik gereği istifa etmesi gerekmiyor mu?" sorusuna Metiner, "Bence gerekmiyor, suçun şahsiliği ilkesi gereği gerekmiyor. Bakanın oğlu suç işlemişse o kendisini izan eder, Bakan`ı değil. Henüz ne olduğunu bile bilmiyoruz. Başbakanımız, Hükümetimiz, bakanlarımız durup dururken niye istifa etsinler? Bu siyasi bir atraksiyondur, siyasi operasyondur" karşılığını verdi.
 
Hevesleri kursaklarında kalacak
Metiner, bir soru üzerine, cemaat ile iktidar kavgası diye bir şey olmadığını belirterek, "Biz aynı idealleri paylaşan kardeşler topluluğuyuz. Bizim birbirimizle husumetimiz olamaz. Biz muhabbet fedaileriyiz. Birbirimizi eleştirebilir ve uyarabiliriz ama birbirimizin hasmı, düşmanı değiliz. Bir takım karanlık mahfillerde hem AK Parti`yi hem de Gülen hareketini bitirme senaryoları yapılıyordu. Bu sıralar yine o karanlık mahfiller daha rafine biçimde hizmet hareketi ile hükümeti karşı karşıya getirip çatıştırarak kendi amaçlarına ulaşmaya çalışıyorlar. Heveslerini kursaklarında bırakacağız, onların tuzaklarına düşmeyeceğiz" şeklinde konuştu.
İktidara yönelik "diktatör" eleştirisi yapıldığını belirten Metiner, "Nasıl bir diktatörlük rejimidir ki kendi bakanları, çocuklarına yönelik soruşturmadan bile haberleri olmuyor. Böyle bir diktatörlük rejimini yeryüzünün başka yerinde gören varsa söyleyin, biz de bilelim" dedi.
Editör: Adıyaman Haber