Metiner’den Yurtkur’a Ziyaret

 

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, geçen ay atanan Kredi ve Yurtlar Kurumu Adıyaman Yurt Müdürü M.Sami Köroğlu’na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu, kurum çalışmalarıyla ilgili bilgiler aldı, devam eden eğitimini izledi.

Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu`nu (YURTKUR) ziyaret etti. Göreve yeni başlayan Adıyaman Yurtkur Müdürü M. Sami Köroğlu`na başarılar dileyen Metiner, yurt ile ilgili Yurt Müdüründen brifing aldı.

Yurtkur Müdürü M. Sami Köroğlu, Mehmet Metiner`e ziyareti dolayısıyla duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Adıyaman Yurt Müdürlüğü`nün Adıyaman Üniversitesi bünyesinde eğitim faaliyetlerine devam eden öğrencilerin; Çağdaş ve güvenilir barınma, beslenme, kredi/burs hizmetleriyle öğrenimlerine; Sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle kişisel gelişimlerine sosyal devlet yaklaşımıyla katkıda bulunan bir kurum olduğunu belirten yurt müdürü M. Sami Köroğlu bin 54 kapasiteli kız bloklarının %100 dolu olduğu, 662 kapasiteli erkek bloğunun da bu hafta içerisinde %100 doluluk oranına ulaşacağını ifade etti.

Adıyaman Valiliği İl Özel İdaresi tarafından yapımına devam edilen ve finansmanı TPAO tarafından karşılanan 500 kişilik TPAO Kız Yurdu’nun haziran ayında bitmesiyle toplam kapasitenin 2bin 216 olacağını, bölgenin en iyi yurdu olan Adıyaman Yurdunun aynı zamanda en büyük yurdu haline de geleceğini ifade etti.

Ziyaretinin ardından açıklamalarda bulunan Metiner, “Tamamı Adıyaman Üniversitesi kampüsü içerisinde öğrenim gören öğrencilerin barındığı böyle bir ortamın öğrencilerin başarılarına katkı sağladığı muhakkaktır.  Sayın Başbakanımızın talimatıyla son 10 yılda yurtlarımızın hem kaliteleri, hem de konseptleri hızlı bir şekilde değişti.  Bugün Adıyaman Yurtkur Müdürlüğünde öğrencilerimize yönelik yapılan kaliteli hizmetleri gördükçe sevindim.  Adıyaman Yurdu`nun ‘İSO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi’ belgesini almak için yapmış olduğu çalışmaları ve eğitimleri yerinde görme imkânım oldu. Yeni göreve başlayan yurt müdürümüzün ekibiyle beraber yapacağı çalışmalarla Adıyaman Yurdumuzu ülkemizin en iyi yurtlarından birisi haline getireceğinden şüphem yok. Bizler de bu çalışmalarında elimizden geldiği kadar kendilerine destek olacağız.” dedi.

Metiner yurttan ayrılmadan önce Kalite Yönetim Sistemi eğitimlerini alan YURTKUR güvenlik görevlileri eğitim ortamında ziyaret etti, çalışmalarında başarılar diledi.

Editör: Adıyaman Haber