AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda, sağlığın en temel insan hakkı olduğundan bahsederek, sağlık çalışanlarının eliyle elde edilen bu hakkın şifa arayanlara ulaşması adına olaganüstü çaba harcayan sağlık çalışanlarının çok önemli bir görev ifa ettiklerini söyledi.

 

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, “14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir kez daha hatırlama ve hatırlatma imkanı bulduk. İnsanların en temel hakları içersinde çok önemli bir yere sahip olan sağlık hizmeti, sağlık çalışanlarımızın fedekar çabalarıyla mümkün olmaktadır. Sağlığa ne kadar yatırım yaparsanız yapın, ne kadar devasa binalar kurarsanız kurun, ne kadar modern tıbbi cihazlarla donatırsanız donatın, insan unsuru, diğer bütün unsurların önüne geçmektedir. Sağlık çalışanlarının bilgi, becerisine ek olarak ortaya koydukları performans, gösteridkleri özveri, bu hakkın teslimi açısından dikkate değer bir öneme sahiptir.” dedi.

 

Sağlıkta dönüşümle sağlık hizmetlerinin eskiyle kıyaslanamayacak orana getirildiğini söyleyen Metiner, “Halkımızın sağlık hizmetlerine daha kolay ulaşması, daha kaliteli hizmet alması için hükümetimiz döneminde atılan adımlar, artarak devam edecek. Halkımız sağlık hizmetlerinin sunumundan memnuniyet duyarken, hizmeti sunanların da memnun olması temel ilkedir.” dedi.

 

Metiner, sağlıkta yaşanan şiddet olaylarının kabuledilebilir bir davranış şekli olmadığını belirterek, “halkın şifa sunan çalışanlara karşı daha hoşgörülü olmaları beklenirken, şiddetin köten çözülmesi ve gündemimizde olmaması gerektiğini belirtti.,

 

Metiner, sağlık çalışanlarının özlük ve mesai konularının da daha kabuledilebilir orana çekilmesi gerektiğini belirterek, “Kuşkusuz diğer tüm çalışanlarımız gibi sağlık çalışanlarımızın da tüm sosyal hakları, daha iyi yaşayacakları bir oranda olması en büyük dileğimizdir. Sürekli gündemde olan mesai saatleri de, günün şartları ve hizmetin gereğine göre ama çalışanları memnun edecek şekilde düzenleneceğine inancım tamdır. Bu duygularla tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutlar, selam ve saygılarımı sunarım.” dedi.

Editör: Adıyaman Haber