Metiner’den Kobani eylemleri ve Gülen’in açıklamalarına cevap:

“Biz doğru bildiğimizi söylemeye devam ederiz”

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Meclis`te düzenlediği basın toplantısında, “IŞİD Kobani`ye niye yöneldi?” sorusunun cevabı verilmeden bölgedeki gelişmeleri anlamlandırmanın uygun olmayacağını söyledi.
AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Türkiye`nin özgüveni yüksek olan bir ülke olduğunu belirterek, “ABD`nin öngördüğü çerçevede politika üreten bir Türkiye yok, ABD`ye politikalarıyla da yön vermeye çalışan aktif bir Türkiye var” dedi.
Metiner, Meclis`te düzenlediği basın toplantısında, “IŞİD Kobani`ye niye yöneldi?” sorusunun cevabı verilmeden bölgedeki gelişmeleri anlamlandırmanın uygun olmayacağını söyledi.
“IŞİD`i Kobani üzerinden Türkiye sınırlarına süren güç hangi güç ise Kandil`in silahlarını tekrar Türkiye`nin üzerine doğrultan güç de aynı güçtür, Kobani bahanesi üzerinden Türkiye`nin malum gezici güçlerini AK Parti üzerine süren güçle aynı güçtür” diyen Metiner, 6-7 Ekim olaylarıyla Kobani bahaneli yeni bir “Gezi” kalkışması yapıldığını söyledi.
Metiner, 6-7 Ekim olaylarının 6-7 Eylül olaylarıyla neredeyse birebir aynı olduğunu kaydederek, 6-7 Eylül olaylarında gayrimüslimlerin evleri ve iş yerlerinin talan edildiğini, bu yeni Gezi kalkışmasında da PKK`ya karşı olan, AK Partili ve Hüda Parlıların iş yerlerinin talan edildiğini bildirdi.
Kobane eylemlerinin bileşenlerinin CHP, HDP ve paralel yapı olduğunu iddia eden Metiner, “Paralel yapıya kısaca PY diyelim. PY`nin bu süreçte PYD ile nasıl bir işbirliğine giriştiğini çok aleni bir biçimde gördük. PY ile PYD`nin muhabbetinin doğru okunması gerekiyor. Türk Baas partisi CHP ile Kürt Baas partisi HDP`nin nasıl kol kola girdiğini doğru okumak gerekiyor” dedi.
Metiner, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş`ın kitleleri sokağa çıkardığı gün, CHP Genel Başkan Yardımcısı`nın attığı “tweet”te “Gezi vicdanı ile Kobani vicdanının birleştirilmesi gerektiğini” söylediğini ifade etti.
PKK vahşeti ile IŞİD vahşeti arasında hiç bir fark olmadığını belirten Metiner, Esed`in Rojava`yı PYD`ye altın tepsi içinde sunduğunu söyledi. Metiner, “Esed, Halep, Hama ve Humus`u bombalarken niye sadece Rojava`ya, Kobani`ye saldırmadı. PYD işgalci bir güç ise Kobani`nin de Esed rejiminin uçakları tarafından bombalanması gerekmez miydi?” diye sordu.
Mehmet Metiner, bu savaşta Türkiye`nin kara gücünün kullanılmasına müsaade etmeyeceklerini kaydetti.
PYD, PKK ve IŞİD`in asla tasvip edilmeyecek örgütler olduğunu dile getiren Metiner, “Biz bu yüzden PYD`nin silahlı kolu olan YPG`nin silahlandırılmasını çözüm süreci açısından sakıncalı görüyoruz. Ya Türkiye kendi silahlı kuvvetleri ile Kobani`ye girecekti ya da Türkiye`nin öngördüğü koridordan Peşmerge güçlerinin Kobani`ye gitmesine izin verilecekti. Biz ikinci şıkkı uygun bulduk. PKK söz verdiği gibi silahlı güçlerini sınır dışına çekseydi, bugün çözüm süreci çok daha farklı bir noktada olabilirdi” dedi.
AK Parti`li Metiner, Türkiye`nin özgüveni yüksek olan bir ülke olduğuna işaret ederek, “ABD`nin öngördüğü çerçevede politika üreten bir Türkiye yok, ABD`ye politikalarıyla da yön vermeye çalışan aktif bir Türkiye var. Türkiye`nin Başkanı ile ABD Başkanı Obama`nın yaptığı telefon görüşmesinin içeriği budur” diye konuştu.
HDP`li bir milletvekillinin AK Parti`nin Kürt milletvekillerine, “siyasi kavgaları bir tarafa bıraksınlar kendi bölgeleri ile ilgili sessiz kalmasınlar” çağrısında bulunduğu anımsatan Metiner, “Onun adını anmıyorum, adını anmaya değer bulmuyorum, o kendini biliyor ama keşke haddini bilse, önce haddinizi bileceksiniz bunu bize söylemeden önce. AK Parti içine burnunu sokmaktan vazgeçsin. Kendisini irade sahibi olarak görüyorsa PKK`nın silahlarıyla elde ettiklerine başkaldırsın” diye konuştu. Metiner, PKK`nın bugün bölgenin Jitem`i olduğunu kaydetti.
Metiner, Pensilvanya`nın Berkin Elvan için taziye mesajı yayınladığını ancak Yasin Börü için yayınlamadığını ifade ederek, “Mahkemeye giderse gitsin, 6-7 olur ama biz doğru bildiğimizi söylemeye devam ederiz. Cennet cehennem metaforu çok ilginçti. Hem düşünce özgürlüğünü savunacaksınız, hem de `sakın ha paralel yapı demeyin, günah işlersiniz, bu günahtan dolayı cennete de gidemezsiniz` diyeceksiniz. Sen onlarca beddualar edeceksin, bütün bunlar günah değil ama biz hazrete eleştiri getirdiğimiz zaman... Kimin cennete girip girmeyeceğine sen karışma. Sen Allah`ın mafyası mısın, jandarması mısın? Ben de ironik olarak söylüyorum, senin cennetinde yaşamaktansa, cehennemde yaşamaya bin kere razıyım” dedi.
Editör: Adıyaman Haber